Πολλές οι απάτες εναντίον κρητικών εξαγωγικών ελαιολάδου

Οι οδηγίες προστασίας εξαγωγών από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

ΓΣΕΒΕΕ: Ευκαιρία ανάπτυξης το τυποποιημένο ελαιόλαδο στους χώρους εστίασης

Κρούσματα απάτης σε βάρος κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων ελαιολάδου, καταγράφει το Επιμελητήριο Ηρακλείου και ενημερώνει τα μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όταν συναλλάσσονται με νέους πελάτες.

Όπως ανακοινώσε σήμερα το Επιμελητήριο τα κρούσματα αυτά πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του πρόκειται για προσπάθειες εξαπάτησης με τους δράστες να στοχεύουν κυρίως σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επικίνδυνες τηλεφωνικές παραγγελίες

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει γνωστές απάτες, εκ των οποίων μία αφορά επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές παραγγελίες για μικρή ποσότητα εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου εκ μέρους κάποιου υποκρινόμενου δικηγόρου με παραλήπτη μεταφορικό πρακτορείο στην Αθήνα. Ακόμη σημειώνει πως, κρούσματα απάτης έχουν παρατηρηθεί και στη γαλλική αγορά με θύματα ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες.

Οδηγίες προστασίας από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου εφιστά την προσοχή και προτείνει στους επιχειρηματίες – μέλη του να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε παραγγελίες που δίνονται τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από εταιρίες με τις οποίες δεν έχουν προηγούμενη συνεργασία.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο τονίζει ότι, η ύπαρξη μιας εταιρίας θα πρέπει να επιβεβαιώνεται με έγκυρο αριθμό VIES (σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον ΦΠΑ) ΕΔΩ:

Για συναλλαγές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τον έλεγχο μπορεί να διεξάγει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, μέσω των ΟΕΥ του Υπουργείου Εξωτερικών. Τέλος αναφέρει πως για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, υπεύθυνη: κα Εβελίνα Μπάκιντα, e-mail: bakinta@ebeh.gr, τηλ: 2810 – 247021.

Διαβάστε επίσης: Φαινόμενα απάτης με ελληνικές εξαγωγικές στη Γερμανία

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ