Αποχωρεί από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών η Βενεζουέλα

Αποχωρεί από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών η Βενεζουέλα

Την απόφασή της να προχωρήσει σε αποχώρηση από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS) γνωστοποίησε η Βενεζουέλα, κατηγορώντας τον για καταστροφική ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας.

Σε τηλεοπτικές τις δηλώσεις, η υπουργός Εξωτερικών, Ντέλσι Ροντρίγκες, κατηγορεί τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS} ότι ακολουθεί πολιτική για την ανατροπή της κυβέρνησης, διατηρώντας στάση «δύο μέτρων και δύο σταθμών» για τα τεκταινόμενα στη Νότιο Αμερική.

Να υπενθυμίσουμε πως, πρόσφατα, Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (OAS) αποφάσισε να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, όπου δεκάδες είναι οι νεκροί στις καθημερινές συγκεντρώσεις-συγκρούσεις οπαδών και αντιπάλων του προέδρου Μαδούρο.

Στο χείλος της καταστροφής η Βενεζουέλα παρά τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου

Η εξαιρετικά πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου Βενεζουέλα βρίσκεται σε τεράστια οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με το ΔΝΤ ο πληθωρισμός αναμένεται να φτάσει το 700% το 2017, ενώ οι ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής και φάρμακα προκαλούν κοινωνική έκρηξη.

Σύμφωνα με τις διακηρύξεις της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, υπεύθυνοι για την οικονομική και κοινωνική καταστροφή της χώρας είναι οι Ούγκο Τσάβες και ο διάδοχός του Μαδούρο, με τις ακραίες οικονομικές τους πολιτικές.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο υποστηρίζει ότι την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στη Βενεζουέλα πέφτει στις οικονομικές ελίτ της χώρας και τις ΗΠΑ, που σαμποτάρουν την οικονομική δραστηριότητα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ