Ειδική μονάδα για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας φτιάχνει η CIA

Φόβοι για νέα πυρηνική δοκιμή από τους Βορειοκορεάτες

Μαδούρο: Η CIA συνωμοτεί με Μεξικό και Κολομβία για την ανατροπή μου

Τη δημιουργία ειδικής μονάδας που θ’ ασχολείται αποκλειστικά με την αποτίμηση της πυρηνικής απειλής από τη Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών (CIA).

Είναι η πρώτη μονάδα της αμερικανικής υπηρεσίας Πληροφοριών που ασχολείται αποκλειστικά με μία χώρα και η οποία θα συγκεντρώνει τους πόρους πολλών μονάδων και θα αναλύει τις πληροφορίες που αφορούν το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

Φόβοι για 6η πυρηνική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα

Η δημιουργία της ανακοινώθηκε την ώρα υπάρχουν φόβοι ότι η Βόρεια Κορέα πρόκειται σύντομα να προχωρήσει σε μια έκτη πυρηνικό δοκιμή, κάτι που θα οξύνει ακόμη περισσότερο την ένταση στην ανατολική Ασία.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ένα προληπτικό πλήγμα κατά της Βόρειας Κορέας προκειμένου να την εμποδίσουν να αναπτύξει πυρηνικό πύραυλο.

«Οι απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα μας εξελίσσονται, οπότε η CIA πρέπει επίσης να εξελιχθεί για να αντεπεξέλθει», εξήγησε ο Τζόναθαν Λιου εκπρόσωπος της CIA.

«Η δημιουργία ενός κέντρου αποστολής για την Κορέα μάς επιτρέπει να ενσωματώσουμε και να κατευθύνουμε τις προσπάθειες της CIA πιο αποτελεσματικά, (ώστε να αντιμετωπιστούν) οι σοβαρές απειλές εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα», υπογράμμισε ο διευθυντής της υπηρεσίας Μάικ Πομπέο σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε ακόμη: Βόρεια Κορέα: «Θα εξαφανίσουμε τους εχθρούς με 5 εκατ. πυρηνικές βόμβες»

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ