Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ και της China Development Bank

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ και της China Development Bank

Μνημόνιο συνεργασίας (MOU) μεταξύ της China Development Bank (CDB) και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) πρόκειται να υπογραφεί το Σάββατο 9/9 στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργανώνει η ΔΕΗ στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Το συνέδριο έχει θέμα «Επενδυτικές ευκαιρίες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη – τάσεις και προκλήσεις στον ενεργειακό τομέα» και θα πραγματοποιηθεί στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης κ. Γ. Σταθάκης, ο Πρέσβης της Κίνας κ. Zou Xiaoli, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης καθώς και εκπρόσωποι Εταιρειών και Τραπεζών από την Κίνα και την Ν.Α. Ευρώπη.

ΔΕΗ: Πρωταγωνιστικός ρόλος στην αναπτυξιακή προοπτική και τον εκσυγχρονισμό του ενεργειακού περιβάλλοντος

«Η ΔΕΗ φιλοδοξεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στην ανοικοδόμηση του ενεργειακού περιβάλλοντος, αλλά και στην αναπτυξιακή προοπτική και τον εκσυγχρονισμό του. Διαμέσου του διαχρονικά ηγετικού της ρόλου στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, φιλοδοξεί επιπρόσθετα να σηματοδοτήσει το πλαίσιο επέκτασης των επενδύσεων, με κύριο στόχο τη μεγιστοποίηση των συνεργειών και την αναβάθμιση των δικτύων ενέργειας», τονίζεται από την πλευρά της επιχείρησης.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει επιπλέον την ανάδειξη της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας ως πύλης και ενεργειακού κόμβου για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη καθώς και την ανάλυση των ευκαιριών που παρουσιάζει η δυναμική διαμόρφωση του ενεργειακού χάρτη στην ευρύτερη περιοχή.

Θα αναπτυχθεί στις εξής ενότητες:

 • Τάσεις κι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
 • Προοπτικές κι επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης
 • Παραγωγή ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη: Ευκαιρίες και Προκλήσεις
 • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Πηγές και Αποθήκευση
 • Χρηματοδοτικά εργαλεία άμεσων και έμμεσων επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα

Το συνέδριο υλοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) βάσει των πιστοποιημένων προτύπων ποιότητας και βιώσιμης διαχείρισης εκδηλώσεων: ISO 9001, ISO 14001 και ISO 20121.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ