Δραγασάκης: Eνίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για έξοδο από την κρίση

«Αναγκαία η μετάβαση σ' ένα νέο υπόδειγμα δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης»

Bασική προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση αποτελεί η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Αυτά υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αντικείμενο τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ).

Δραγασάκης: Αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη οι βιώσιμες ΜμΕ

Ειδικότερα, ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως, «η ανάπτυξη βιώσιμων ΜμΕ συνιστά αναγκαία συνθήκη για τη μετάβαση σε ένα νέο υπόδειγμα δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε πως «οι πολιτικές των πρώτων δύο μνημονίων δημιούργησαν έναν φαύλο κύκλο ανατροφοδοτούμενης κρίσης και πρόσθεσε ότι από τις 1,2 εκατ. χαμένες θέσεις εργασίας της κρίσης, οι 700.000 αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα «αγκάθια» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως αυτή τη στιγμή δύο είναι τα σημαντικά προβλήματα των ΜμΕ:

Ανάπτυξη των ΜμΕ σε 5 άξονες

Ο Γιάννης Δραγασάκης παρουσίασε την κυβερνητική στρατηγική για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που συνοψίζεται σε 5 επιμέρους άξονες:

 • Δημιουργία ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων.
 • Νέος Αναπτυξιακός Νόμος.
 • Δημιουργία συνθηκών για αύξηση της χρηματοδότησης της οικονομίας από τις τράπεζες, καθώς η δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων είναι ένα αναγκαίο και σημαντικό βήμα αλλά δεν αρκεί.
 • Ενθάρρυνση και στήριξη εναλλακτικών μορφών και τρόπων χρηματοδότησης.
 • Διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερχρέωσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων καθώς και των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ