Οι πρωτοπόροι τομείς της ελληνικής οικονομίας στο επίκεντρο

Συνάντηση Μάνφρεντ Βέμπερ με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ)

Οι πρωτοπόροι τομείς της ελληνικής οικονομίας στο επίκεντρο

Το επιχειρηματικό, πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησαν ο Βασίλης Αποστολόπουλος Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) και Κρίστιαν Χατζημηνάς Αντιπρόεδρος ΕΕΝΕ με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάνφρεντ Βέμπερ. Η συνάντηση, έγινε στις εγκαταστάσεις της “Θέων Αισθητήρες” στο πλαίσιο της επίσκεψής του κ. Βέμπερ στη χώρα μας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα με το προεδρείο της ΕΕΝΕ να παρουσιάζει τη σημερινή κατάσταση της χώρας από την πλευρά των επιχειρήσεων, δίνοντας έμφαση στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν γίνει σαφώς πιο εξωστρεφείς, επενδύοντας στην καινοτομία σε όλους τους χώρους και έχοντας ανταγωνιστικά κόστη.

Φορολογία και χρηματοδότηση στο επίκεντρο των επαφών

Παράλληλα, το προεδρείο της ΕΕΝΕ παρουσίασε τη βαριά επίπτωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και το κόστος της δυσκολίας εξεύρεσης χρηματοδότησης, κυρίως τραπεζικής, σε όρους που τους επιτρέπουν να ανταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η ΕΕΝΕ υπογράμμισε τη σημασία μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων, η οποία μπορεί να αποδειχτεί καταλύτης για ένα αναπτυξιακό σοκ στη χώρα, και να αποφέρει άλλα άμεσα και έμμεσα φορολογικά έσοδα (φόρος φυσικών προσώπων με την αύξηση της απασχόλησης, ΦΠΑ, φόρος περιουσίας, τελωνείων κ.α.) και αυτή η ανάπτυξη να οδηγήσει στη μείωση των δαπανών που αφορούν την ανεργία, τα προγράμματα απασχόλησης, την επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων κ.α.

Ενημέρωση για τους πρωτοπόρους τομείς της ελληνικής οικονομίας

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Βέμπερ ενδιαφέρθηκε για τους πρωτοπόρους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, η ενέργεια και η μεταποίηση, καθώς και για το πόσο το brain drain επηρεάζει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς και ακόμα περισσότερο στην τεχνολογία και την καινοτομία. Επίσης, ρώτησε το κατά πόσο οι επιχειρηματικές επιλογές των Ελλήνων γίνονται με καθαρά οικονομικές παραμέτρους και σε αυστηρή ορθολογική βάση, ή επηρεάζονται και από την προσωπική βούληση των Ελλήνων επιχειρηματιών να βοηθήσουν τη χώρα.

Ο Πρόεδρος κ. Αποστολόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο «πατριωτικό επιχειρείν» θέτοντάς το ως βασική αξία που διακρίνει τους επιχειρηματίες της Ένωσης και το οποίο προωθεί η ΕΕΝΕ σε θέματα επενδύσεων.

Ο κ. Βέμπερ ευχαρίστησε θερμά για τη φιλοξενία, εμφανίσθηκε εντυπωσιασμένος από τις επιτυχίες των ελληνικών επιχειρήσεων και αναγνώρισε τις δυνατότητές τους εκφράζοντας την πεποίθησή ότι τα επόμενα χρόνια αυτές θα μπορέσουν να αναδείξουν την αξία τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ