Εντουάρ Φιλίπ: Είμαι άνδρας της δεξιάς

«Το γενικό συμφέρον πρέπει να οδηγεί τις δεσμεύσεις των κρατικών λειτουργών»

Εντουάρ Φιλίπ: Είμαι άνδρας της δεξιάς

«Άνδρας της Δεξιάς», που ενδιαφέρεται πάνω απ’όλα για το «γενικό συμφέρον» δήλωσε κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ.

Εντουάρ Φιλίπ: Συμβαίνει κι εγώ ο ίδιος να είμαι ένας άνδρας της Δεξιάς

«Έχετε πει ότι είστε ένας άνδρας της Αριστεράς. Συμβαίνει κι εγώ ο ίδιος να είμαι ένας άνδρας της Δεξιάς. Όπως εσείς, εγώ το γνωρίζω ότι το γενικό συμφέρον πρέπει να οδηγεί τις δεσμεύσεις των βουλευτών, τις δεσμεύσεις των κρατικών λειτουργών και, με κάποιον τρόπο, τις δεσμεύσεις των συμπολιτών μας» δήλωσε ο ίδιος έχοντας στο πλευρό του τον Μπερνάρ Καζνέβ, στον περίβολο του Ματινιόν, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

«Θα ήθελα να σας πω, κύριε πρωθυπουργέ, ότι σε πολλές περιπτώσεις αποτελέσατε παράδειγμα, πέραν των διαφωνιών που έτυχε να διατυπώσουμε, όμως ένα παράδειγμα χαρακτήρα» συνέχισε ο Φιλίπ, εγκωμιάζοντας τον Καζνέβ.

«Οι έξι μήνες που μόλις ολοκληρώσατε στο να διευθύνετε το κυβερνητικό έργο στο Ματινιόν συνιστούν το αποκορύφωμα μιας εξαιρετικής πορείας σε υπουργικούς θώκους, από τον Μάιο του 2012. Εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την Ευρώπη, κατόπιν οι δημοσιονομικοί μηχανισμοί, στην καρδιά των προκλήσεων για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας κατόπιν εδώ, εσείς επιθυμούσατε να υπηρετήσετε το Κράτος» τόνισε ο νέος επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.

Μπερνάρ Καζνέβ: Πρέπει να γνωρίζει κανείς ποια είναι η κληρονομιά του

Με τη σειρά του, ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Μπερνάρ Καζνέβ, επισήμανε στο διαδοχό του στο πρωθυπουργικό θώκο της Γαλλάις, Εντουάρ Φιλίπ, την αναγκαιότητα «να γνωρίζει κανείς ποια είναι η κληρονομιά του» προτού «δείξει με αποφασιστικότητα την κατεύθυνση» που θα πάρει.

«Δεν ερχόμαστε από το πουθενά. Κι εάν θέλουμε με αποφασιστικότητα να δείξουμε την κατεύθυνση, πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι αυτά που κληρονομούμε για τα οποία θα λογοδοτήσουμε και στα οποία θα πρέπει αναφερόμαστε πάντα εάν θέλουμε να παραμείνουμε πιστοί στους εαυτούς μας» δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής καθηκόντων στο Ματινιόν, έχοντας στο πλευρό του τον Εντουάρ Φιλίπ, τον νέο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης υπό τον Εμανουέλ Μακρόν.

Υπενθυμίζοντας τις «πεποιθήσεις» ενός «άνδρα της αριστεράς», ο Σοσιαλιστής Καζνέβ εξέφρασε τη «βεβαιότητά του ότι ο εκσυγχρονισμός της χώρας δεν είναι εφικτός παρά μόνο όταν υπάρχει στη δέσμευση που διατυπώνει καθένας μια αυθεντικότητα, μια δέσμευση στα μαθήματα που διδάσκει η ιστορία».

«Στην πολιτική ζωή μου, η πίστη, η αφοσίωση, ο σεβασμός προς εκείνους που εδραίωσαν τα ρεύματα της σκέψης στην ιστορία, αποτέλεσαν για εμένα πυξίδα, εξίσου με την έννοια του Κράτους» προσέθεσε ο Καζνέβ, απευθυνόμενος στον διάδοχό του, ένα στέλεχος της κεντροδεξιάς.

«Κατά την άσκηση των καθηκόντων μου και ιδίως κατά τη διάρκεια των φοβερών δοκιμασιών που περάσαμε, το πάθος και η έννοια του κράτους θα είναι η δύναμή μου και η μοναδική μου πυξίδα» σημείωσε ο ίδιος, ενώ ευχήθηκε στον Φιλίπ «με αγάπη, με αγάπη προς την χώρα μας, με αγάπη προς τη Δημοκρατία, τα καλύτερα στην άσκηση των καθηκόντων (του)».

Διαβάστε επίσης: Ανοιχτοί στη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης Μέρκελ και Μακρόν

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ