Ερντογάν: «’Ηπειρος που σαπίζει η Ευρώπη»

Κέντρο του ναζισμού χαρακτηρίζει την ευρωπαϊκή ήπειρο ο «Σουλτάνος»

Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε εκ νέου τα βέλη του εναντίον της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι βλέπει σε εκείνη μια «ήπειρο που σαπίζει». Μια ήπειρο που αποτελεί το «κέντρο του ναζισμού».

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η Ευρώπη σαπίζει

«Η Ευρώπη δεν έχει πλέον τίποτα να μας πει, ούτε σε εμάς ούτε σε κανέναν άλλο. Ενώπιόν μας βρίσκεται μια ήπειρος που σαπίζει», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του.

«Τα ρατσιστικά κόμματα κρατούν τους ηγέτες και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην παλάμη του χεριού τους. Η Ευρώπη δεν είναι πλέον το κέντρο της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των ελευθεριών. Είναι το κέντρο των πιέσεων, της βίας και του ναζισμού», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σύμφωνα.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν έπειτα από εβδομάδες έντονων διαξιφισμών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας μετά την ακύρωση των συγκεντρώσεων στήριξης του Τούρκου προέδρου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Ενώ απομένουν 10 ημέρες από το κρίσιμο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στοχεύει να κεφαλοποιήσει την οργή που πυροδότησε στην Τουρκία η απαγόρευση των συγκεντρώσεων υπέρ του στην Ευρώπη.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ