Σε απεργία για το άνοιγμα τις Κυριακές καλεί ο ΕΣΑ

Για καίριο πλήγμα στη μικρομεσαία επιχείρηση κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

ΟΙΥΕ: Πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 5 Νοεμβρίου

Τις έντονες αντιρρήσεις του σε σχέση με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές διατυπώνει μέσω σχετικής ανακοίνωσής του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Συγκεκριμένα, ο ΕΣΑ καλεί του εμπόρους της Αττικής σε συμμετοχή στο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η πλήρης ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ)

«Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, εκτός των μεγάλων προβλημάτων ρευστότητας, ανυπαρξίας τραπεζικού συστήματος, συνεχούς πτώσης τζίρου και ανύπαρκτης αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, η Μικρομεσαία Εμπορική Επιχείρηση δέχεται ένα ακόμα καίριο πλήγμα, με την προσπάθεια απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η Αντισυνταγματική αυτή απόφαση, που δεν είναι συμβατή με την πρόσφατη κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποδομεί πλήρως την αγορά εργασίας, τους κοινωνικούς και οικογενειακούς δεσμούς και καταστρέφει ότι υγιές απέμεινε από την μικρομεσαία εμπορική επιχειρηματικότητα.
Σκοπός είναι, η μεταφορά τζίρου από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις μεγάλες αλυσίδες και τα εμπορικά κέντρα, δημιουργώντας μονοπωλιακές συνθήκες στην αγορά, χωρίς καμία ουσιαστική συμβολή στην αναπτυξιακή προσπάθεια της οικονομίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών παραμένει σταθερός στην πάγια θέση του για λειτουργία των καταστημάτων μόνο οκτώ παραγωγικές Κυριακές το χρόνο, στηρίζει την ομόφωνη απόφαση της “Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας” και της “Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου” και καλεί του εμπόρους της Αθήνας να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της απελευθέρωσης λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές».

Διαβάστε επίσης: ΓΣΕΕ: Χαριστική βολή το άνοιγμα τις Κυριακές για τις ΜμΕ

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ