Εντατικές οι προσπάθειες για την τουριστική προβολή του Ηρακλείου

Στο επίκεντρο η ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας στο Ηράκλειο

Εντατικές οι προσπάθειες για την τουριστική προβολή του Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι στοχευμένες προσπάθειες για την τουριστική προβολή της πόλης από τον δήμο Ηρακλείου, ώστε να καταστεί τουριστικός προορισμός. Συγκεκριμένα, η επιτροπή Τουρισμού του δήμου Ηρακλείου, υλοποιώντας τον στρατηγικό στόχο της δημοτικής Αρχής, συνεδρίασε, υπό την προεδρία του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού Gian Andrea Garancini, όπου και συζητήθηκε ο σχεδιασμός του μάρκετινγκ και άλλες δράσεις που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Στο επίκεντρο η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο Ηράκλειο

Στόχος, όπως τονίσθηκε στη συνεδρίαση, είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τουριστικό προορισμό που λέγεται Ηράκλειο, μέσα από τον σχεδιασμό, τη συνεργασία, την ταυτότητα της πόλης, την επένδυση στην πολιτιστική της κληρονομιά και τελικά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο επίκουρος καθηγητής Marketing στο Πανεπιστήμιο Πατρών Δημήτρη Κούτουλας, όπου ανέλυσε το θέμα «Ο σχεδιασμός Marketing για ένα Αστικό τουριστικό προορισμό – Η περίπτωση του Ηρακλείου», που θα εκπονήσει και ειδική μελέτη σε συνεργασία με τον δήμο Ηρακλείου για την ενίσχυση και υλοποίηση κατάλληλων δράσεων, ώστε να καταστεί η πόλη τουριστικός προορισμός.

Επίσης, ο επίκουρος καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Αλέξανδρος Αποστολάκης, παρουσίασε την εισήγηση με τίτλο: «Δράσεις ενίσχυσης Επιχειρηματικότητας σε τουριστικούς προορισμούς».

Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή στην έκθεση τουρισμού «GREEK PANORAMA» στη Νέα Υόρκη

Παράλληλα, τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου κατέθεσαν τις προτάσεις τους, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ακόμη, ο πρόεδρος της επιτροπής Gian Andrea Garancini αναφέρθηκε εκτενώς στην έκθεση Τουρισμού “GREEK PANORAMA” που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη και συμμετείχε με επιτυχία ο δήμος Ηρακλείου, χαρακτηρίζοντας πολύ θετικά τα μηνύματα για τον κρητικό τουρισμό, αλλά και για το Ηράκλειο ειδικότερα.

Τέλος, τις εργασίες της επιτροπής παρακολούθησαν και 20 φοιτητές του τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Κρήτης.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ