ΕΒΕΑ: Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων

Κωνσταντίνος Μίχαλος: Για πάνω από έναν αιώνα το ΕΒΕΑ βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που τολμούν

ΕΒΕΑ: Οι επιχειρήσεις έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ιστορικού κτιρίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) στην οδό Αμερικής 8, όπου θα στεγαστεί το Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας – Θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων ΕΒΕΑ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος: «Στο χώρο αυτό, νέοι επιχειρηματίες θα βρίσκουν ένα φιλόξενο περιβάλλον για το ξεκίνημα της δραστηριότητά τους. Θα βρίσκουν υψηλού επιπέδου υποδομές λειτουργίας και επαγγελματικής έδρας, αλλά και υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και δικτύωσης».

Νίκος Παππάς: Η στήριξη της νεοφυούς καινοτόμου επιχειρηματικότητας είναι προτεραιότητα

Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η εκδήλωση του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για το επιχειρείν και τέτοιες πρωτοβουλίες τις έχει ανάγκη η χώρα μας.

Κυβέρνηση και επιχειρηματική κοινότητα θα πρέπει να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες να πολλαπλασιαστούν και να αποδώσουν καρπούς. Η νεοφυής επιχειρηματικότητα και οι νέες τεχνολογίες μπορούν και πρέπει να εξελιχθούν σε νέα βαριά βιομηχανία του τόπου μας. Να εξελιχθούν σε έναν τομέα της οικονομίας ο οποίος θα υποστηρίξει όλους τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας και θα εγγυηθεί ότι συνολικά η οικονομία μας μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική και πιο παραγωγική», επεσήμανε ο κ. Παππάς.

«Στήριξη της νεοφυούς καινοτόμου επιχειρηματικότητας»

«Η στήριξη της νεοφυούς καινοτόμου επιχειρηματικότητας είναι προτεραιότητα για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αναστραφεί το λεγόμενο “brain drain”. Χρέος δικό μας είναι να δώσουμε ώθηση στις νέες τεχνολογίες και να σχεδιάσουμε το μέλλον με τρόπο αποτελεσματικό. Οι προτεραιότητες που έχει βάλει η κυβέρνηση συμπυκνώνονται στην εθνική ψηφιακή στρατηγική, όπου θα επιδιώξουμε την άμεση ψηφιοποίηση της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», τόνισε ο κ. Παππάς.

Θερμοκοιτίδες καινοτόμων ιδεών

«Ο άλλος πυλώνας αυτής της στρατηγικής είναι η θερμοκοιτίδες όπως αυτή του ΕΒΕΑ που θα αναπτύσσουν τις καινοτόμες ιδέες και στη συνέχεια να διαχέονται στην οικονομία και στην κοινωνία. Τελικός στόχος είναι να κάνουμε την οικονομία μας πιο εξωστρεφή, πιο αποτελεσματική και πιο παραγωγική», κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Κωνσταντίνος Μίχαλος: Για πάνω από έναν αιώνα το ΕΒΕΑ βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που τολμούν

«Σημείο αναφοράς σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί η Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων. Μια δομή που αναπτύχθηκε το 2014, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και σήμερα αποτελεί μία αυτοχρηματοδοτούμενη δράση του Ε.Β.Ε.Α., η οποία υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Αττικής και συνεργάζεται με Πανεπιστημιακούς φορείς, ερευνητικά ιδρύματα και Δήμους. Όλο αυτό το διάστημα, έχουμε δει τη Θερμοκοιτίδα μας να λειτουργεί ως «φυτώριο» επιχειρηματικότητας. Ένα φυτώριο στο οποίο ανθίζουν νέες, καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Ιδέες που βρίσκουν όχι απλώς ένα φιλόξενο χώρο, αλλά και ουσιαστική ενθάρρυνση, στήριξη και καθοδήγηση», τόνισε ο κ. Μίχαλος.

Πλέγμα διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας

«Πέραν της Θερμοκοιτίδας, έχουμε αναπτύξει ένα ευρύτερο πλέγμα υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας. Μεταξύ αυτών είναι το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων, που διευκολύνει τη διασύνδεση μεταξύ έμπειρων και πετυχημένων επιχειρηματιών του Ελλαδικού χώρου, με καινοτόμες υφιστάμενες ή υπό σύσταση επιχειρήσεις.

Παράλληλα, με πρωτοβουλίες όπως η θεσμοθέτηση των Βραβείων Athens Start Up Awards, επιδιώκουμε να επιβραβεύσουμε τις επιτυχημένες προσπάθειες νέων επιχειρηματιών και να αναδείξουμε ευρύτερα τις αξίες της επιχειρηματικότητας.

Στο χώρο αυτό, νέοι επιχειρηματίες θα βρίσκουν ένα φιλόξενο περιβάλλον για το ξεκίνημα της δραστηριότητά τους. Θα βρίσκουν υψηλού επιπέδου υποδομές λειτουργίας και επαγγελματικής έδρας, αλλά και υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και δικτύωσης», κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ