Συνεργασία Κομισιόν-εταίρων για ένταξη προσφύγων στην αγορά εργασίας

Συνεργασία Κομισιόν-εταίρων για ένταξη προσφύγων στην αγορά εργασίας

Συνεργασία για την ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπέγραψαν σήμερα στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι κοινωνικοί και οικονομικοί εταίροι της ΕΕ.

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Αυτός είναι ο μόνος τρόπος ώστε η μετανάστευση να καταστεί πραγματική ευκαιρία για όλους

Πριν από την τελετή υπογραφής, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε τα εξής: «Καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχή ένταξη των νεοεισερχόμενων, και ιδίως των προσφύγων, είναι να συμμετέχουν όσο το δυνατόν νωρίτερα στην αγορά εργασίας.

Όλοι οι φορείς -δημόσιοι και ιδιωτικοί- πρέπει να καταβάλουν τις προσπάθειες που τους αναλογούν για την επιτυχή ένταξη των προσφύγων, και αυτός είναι ο λόγος που επιθυμούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Σήμερα δεσμευόμαστε να εργαστούμε από κοινού με τους κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους για να καταστήσουμε τη συνεργασία αυτή πρότυπο, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος ώστε η μετανάστευση να καταστεί πραγματική ευκαιρία για όλους, τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τις κοινωνίες μας.

Μάριαν Τίσεν: Να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει η ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας

Η επίτροπος Απασχόλησης, Μάριαν Τίσεν, πρόσθεσε ότι ο καλύτερος δρόμος για την κοινωνική ένταξη είναι μέσω της αγοράς εργασίας. «Σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει η ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας» πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο Λούκα Βιζεντίνι, γγ της Eυρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC), εξέφρασε την ελπίδα, η συνεργασία με την Επιτροπή, να δώσει ώθηση σε αποτελεσματικές δράσεις και να απελευθερώσει τις δυνατότητες για έμπρακτη στήριξη των προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Λούκα Βιζεντίνι: Χρειάζεται αλλαγή της πολιτικής ασύλου της ΕΕ

Ο ίδιος πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «χρειάζεται αλλαγή της πολιτικής ασύλου της ΕΕ, ώστε να μην εστιάζει αποκλειστικά στην ασφάλεια και τον έλεγχο των συνόρων, αλλά στη μεγαλύτερη αλληλεγγύη και τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

«Τα τελευταία χρόνια, πολλοί πρόσφυγες έχουν αποκτήσει το δικαίωμα διαμονής στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να υποστηριχθούν στις προσπάθειές τους, ώστε να καταστούν το ταχύτερο δυνατόν ενεργοί στην αγορά εργασίας. Για να μπορέσουν η Ευρώπη και τα κράτη μέλη της να ανταποκριθούν στις κοινωνικές αξίες μας, ο καλύτερος τρόπος είναι να επιτύχουν αποτελέσματα. Ο ρεαλισμός θα πρέπει να υπερισχύει κατά την προσαρμογή των νομικών πλαισίων, ούτως ώστε να ενθαρρύνονται οι εργοδότες να προσλαμβάνουν πρόσφυγες», δήλωσε ο Μάρκους Μπέιρερ, γενικός διευθυντής της Eυρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανικών και Εργοδοτικών Οργανώσεων (Business Europe)

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ