Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ίδρυση κέντρων logistics στην Κ. Μακεδονία

Αναγκαία στρατηγική προτεραιότητα η αναβάθμιση του κλάδου των μεταφορών

Ξεκίνησε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η διαδικασία υποβολής αιτήσεων προς το τμήμα αδειοδοτήσεων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για την έκδοση αδειών ίδρυσης κέντρων αποθήκευσης και διανομής (logistics).

Ενδιαφέρον ελληνικών και διεθνών μεταφορικών εταιριών για σχετικές επενδύσεις

«Υπάρχει πράγματι μια δυναμική όσον αφορά τα κέντρα διανομής εμπορικών προϊόντων και προϊόντων τροφίμων, ενώ οι εταιρείες αυτές περιμένουν και την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ώστε να επωφεληθούν» επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους ελληνικών και διεθνών μεταφορικών εταιριών που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για σχετικές επενδύσεις.

Ο κ. Γιουτίκας αναφέρεται στη θετική εξέλιξη της δημοσίευσης της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίζεται η διαδικασία εγκατάστασης των κέντρων αυτών ενώ σχετικά με τα προβλήματα που εκδηλώνονται όσον αφορά τις χρήσης γης πέριξ της Θεσσαλονίκης καλεί τους δήμους της περιοχής να ξεκινήσουν τροποποιήσεις στα τοπικά πολεοδομικά σχέδια ώστε να διευκολύνουν τις εταιρείες. Στη σημερινή συνάντηση εξετάστηκε ακόμη το ζήτημα της διεξαγωγής ελέγχων από την Περιφέρεια προκειμένου να διαπιστώνεται αν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ