Στο 62% η δημοφιλία του Μακρόν στη Γαλλία

Μακρόν: Η Ευρώπη είναι πάρα πολύ αδύναμη, πάρα πολύ αναποτελεσματική

Σε ανάλογα επίπεδα μ’εκείνα του Φρανσουά Ολάντ και των άλλων προκατόχων βρίσκεται η δημοτικότητα του νέου Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, όταν αναλάμβαναν τα προεδρικά τους καθήκοντα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop που δημοσιεύτηκε σήμερα στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Journal.

Ικανοποιημένο από τον Μακρόν το 62%

Σύμφωνα με την σχετική έρευνα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένο από τον Μακρόν, μία ποσοστιαία μονάδα παραπάνω από το αντίστοιχο ποσοστό (61%) που συγκέντρωνε ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ, στην αρχή της προεδρικής του θητείας τον Μάιο του 2012 και έναντι 65% του συντηρητικού Νικολά Σαρκοζί το 2007.

Αντιθέτως, η δημοτικότητα του Ζακ Σιράκ όταν επανεξελέγη το 2002 κυμαινόταν στο 51% και στο 59% όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1995.

Σύμφωνα με μια ξεχωριστή έρευνα της εταιρείας Elabe, η οποία δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, τo επίπεδo εμπιστοσύνης στην ικανότητα του κεντρώου νέου προέδρου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας ανερχόταν μόλις στο 45%, ενώ το 36% εξέφραζε την εμπιστοσύνη του στον συντηρητικό νέο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.

Στην δημοσκόπηση της Ifop το ποσοστό αποδοχής του Φιλίπ ανέρχεται στο 55%, και αυτό το ποσοσατό βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με προηγούμενους πρωθυπουργούς στις αρχές της θητείας τους.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 973 ψηφοφόρων στις 19 και 20 Μαΐου.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ