Μακρόν και Λεπέν επικράτησαν στον 1ο γύρο των εκλογών στη Γαλλία

Τα επίσημα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας

Μακρόν και Λεπέν επικράτησαν στον 1ο γύρο των εκλογών στη Γαλλία

Την αρχή για την κατάκτηση της προεδρίας στη Γαλλία πραγματοποίησε ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν(23,75%) επικρατώντας στον 1ο γύρο των προεδρικών εκλογών. Αντίπαλός του στο 2ο γύρο της γαλλικής εκλογικής διαδικασάις στις 7 Μαίου θα είναι η μαζί ακροδεξιά ηγέτιδα, Μαρίν Λεπέν(21,53%).

Μεγάλη ήττα για τη κεντροδεξιά και κεντροαριστερά

Τα αποτελέσματα σηματοδοτούν μια τεράστια ήττα για τις δύο κεντροδεξιές και κεντροαριστερές συσπειρώσεις, ενώ επίσης μειώνουν και τις πιθανότητες να υπάρξει κλονισμός του κατεστημένου σε παρόμοιο μέγεθος με αυτό της Βρετανίας τον Ιούνιο πέρυσι όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή των Ηνωμένων Πολιτειών με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμ στην αμερικανική προεδρία.

 

Τα τελικά αποτελέσματα του 1ο γύρου των προεδρικών εκλογών

Σύμφωνα με το υπουργείο των Εσωτερικών στη Γαλλία, τα τελικά αποτελέσματα για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών διαμορφώνονται ως εξής:

 • Εμανουέλ Μακρόν 23,75%
 • Μαρίν Λε Πεν 21,53%
 • Φρανσουά Φιγιόν 19,91%
 • Ζαν Λικ Μελανσόν 19,64%

Μακρόν στηρίζουν οι συντηρητικοί και οι σοσιαλιστές

Ομολογώντας την ήττα τους προτού ακόμα αρχίσουν να ανακοινώνονται οι καταμετρήσεις των ψήφων, οι αντίπαλοι συντηρητικοί και σοσιαλιστές υποψήφιοι προέτρεψαν τους ψηφοφόρους τους να στρέψουν τώρα τις προσπάθειές τους στην υποστήριξη του Μακρόν ώστε να εμποδίσουν στον δεύτερο γύρο κάθε προσπάθεια νίκης της Λεπέν, της οποίας οι θέσεις εναντίον της μετανάστευσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δηλώνουν, θα αποβούν καταστροφικές για τη Γαλλία.

Δημοσκόπηση δείχνει τον Μακρόν να επικρατεί εύκολα στο 2ο γύρο

Μια δημοσκόπηση της εταιρείας Harris χθες έδειξε ότι ο Μακρόν θα κερδίσει τον δεύτερο γύρο με 64% προς 36%, ενώ παρόμοια πρόβλεψη έδωσε και μια δημοσκόπηση της Ipsos/Sopra Steria.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ