Μητσοτάκης: «Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που πιστεύει στην επιχειρηματικότητα»

«Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός για ξένες επενδύσεις»

«Η φλόγα της ΝΔ φωτίζει τον δρόμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας»

Μήνυμα κάλυψης του επενδυτικού κενού στην Ελλάδα έστειλε κατά τη συνάντησή του με τον Ολλανδό πρέσβη Κασπάρ Φέλτκαμπ, με μέλη του Δ.Σ. της Ελληνο-ολλανδικής Ένωσης Εμπορίου και Βιομηχανίας και με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων του Orange Grove, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι περίπου στο 10%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 20%. Ο μόνος τρόπος η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης, είναι να μπορέσει να προσελκύσει σημαντικές ξένες επενδύσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και απευθυνόμενος σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είπε ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον να συζητήσουν για το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα ενισχύσουν την δραστηριότητά τους στην Ελλάδα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα το οποίο πιστεύει στην επιχειρηματικότητα»

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα το οποίο πιστεύει στην επιχειρηματικότητα. Το κόμμα το οποίο πιστεύει στην ελεύθερη λειτουργία της οικονομίας. Πιστεύει ότι το κράτος πρέπει να περιορίζεται στον απολύτως απαραίτητο ελεγκτικό του ρόλο. Είναι το κόμμα εκείνο, το οποίο πιστεύει σε ένα σωστό πλαίσιο κινήτρων, ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Το σχέδιό μας για επενδύσεις στην Ελλάδα στηρίζεται ακριβώς σε αυτήν τη λογική, σε αυτήν τη φιλοσοφία» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στον Ολλανδό πρέσβη και τον προκάτοχό του για την πρωτοβουλία τους να αξιοποιήσουν ένα κομμάτι του χώρου της πρεσβείας για τη δημιουργία μιας υποδειγματικής θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων, του Orange Grove.

«Η χώρα πρέπει να επιβραβεύει το νέο επιχειρηματικό ταλέντο»

«Έχω παρακολουθήσει την εξέλιξη του Orange Grove και θεωρώ ότι αυτός ο χώρος εκπέμπει ένα νέο δυναμισμό. Σε αυτόν το χώρο βρίσκονται νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που αντιλαμβάνονται τη σημασία της επιχειρηματικής δράσης. Και που υποστηρίζουν, με αυτόν τον τρόπο, και ένα σημαντικό μέρος του δικού μας κεντρικού πολιτικού αφηγήματος: ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες μιας νέας επιχειρηματικότητας.

Να ενθαρρύνει τη νέα επιχειρηματικότητα σε όλους τους τομείς. Να προτάξει ένα πλαίσιο το οποίο θα επιβραβεύει το νέο επιχειρηματικό ταλέντο. Και θα κάνει τη ζωή των νέων επιχειρηματιών πιο εύκολη. Θα δώσει ένα πλαίσιο λελογισμένων -βάσει των δημοσιονομικών δυνατοτήτων μας- φορολογικών κινήτρων για τις νέες επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν να διακριθούν και να αναζητήσουν κι αυτές το δρόμο προς τη δική τους επιτυχία», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανέφερε ότι σύντομα θα παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις της ΝΔ για τη νέα επιχειρηματικότητα και για τον τρόπο που το κόμμα του αντιλαμβάνεται τη στήριξη από το κράτος.

«Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός για ξένες επενδύσεις»

Σύμφωνα με πληροφορίες, απευθυνόμενος σε διευθυντικά στελέχη πολυεθνικών εταιρειών στην πρεσβεία της Ολλανδίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός για ξένες επενδύσεις και έχει όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε περιφερειακό κέντρο, όπου θα στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία πολυεθνικών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άκουσε τις προτάσεις των διευθυντικών στελεχών, που προέρχονταν, μεταξύ άλλων, από τον κλάδο των ασφαλειών, της ενέργειας, των τροφίμων. Συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πρότεινε συγκεκριμένες λύσεις για την τόνωση των επενδύσεων, της καινοτομίας και της παραγωγικότητας.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ