Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη

Ριζικά αντίθετος στις θέσεις Τουσκ για το προσφυγικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε ευρεία σύσκεψη των φορέων απ’ ολόκληρή την Κρήτη με κεντρικό θέμα την οδική ασφάλεια και τις υποδομές στο οδικό δίκτυο του νησιού καλεί την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2017 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Λευτέρης Αυγενάκης: Θα παρουσιαστεί το σχέδιο «Προσέχω» της Νέας Δημοκρατίας για την οδική ασφάλεια

Όπως αναφέρει σε σημερινή του δήλωση ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο της σύσκεψης, θα παρουσιαστεί το σχέδιο «Προσέχω» της Νέας Δημοκρατίας για την οδική ασφάλεια, ενώ θα τεθεί στο επίκεντρο η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Βόρειος Οδικός Άξονας του νησιού.

Παράλληλα στη δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης τονίζει την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων με στόχο τη μείωση των τροχαίων στην Κρήτη.

«Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν τη σημαντικότερη πληγή στη χώρα μας»

«Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν τη σημαντικότερη πληγή στη χώρα μας. Ο φόρος αίματος που πληρώνουμε στην άσφαλτο είναι ο υψηλότερος και βαρύτερος που πληρώνουμε ως Έλληνες πολίτες», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης.

Όπως επίσης επισημαίνει, «σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Κρήτη, μόλις το περασμένο τριήμερο 25-28 Αυγούστου βεβαιώθηκαν 2.246 παραβάσεις του ΚΟΚ με τις πιο σημαντικές από αυτές να αφορούν υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους ή ζώνης ασφαλείας, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, αντικανονικό προσπέρασμα και αντικανονικούς ελιγμούς, καθώς και παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη. Τα στοιχεία αυτά δημιουργούν έντονη ανησυχία για την οδική μας συμπεριφορά».

«Οι έλεγχοι της τροχαίας πρέπει να εντατικοποιηθούν περαιτέρω και οι παραβάτες να τιμωρούνται υποδειγματικά»

Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ στη δήλωση αναφέρει επίσης: «Η προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας για τον έλεγχο των παραβάσεων του ΚΟΚ και την εφαρμογή σωστής οδηγικής συμπεριφοράς είναι αξιέπαινη και χρήζει συγχαρητηρίων. Οι έλεγχοι πρέπει να εντατικοποιηθούν περαιτέρω και οι παραβάτες να τιμωρούνται υποδειγματικά.

Όμως, παράλληλα, απαιτείται η ευαισθητοποίηση όλων μας. Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων των πολιτών, οδηγών, συνεπιβατών και πεζών! Η σωστή οδική συμπεριφορά και η τήρηση του ΚΟΚ αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ασφαλή μας μετακίνηση και την αποφυγή τροχαίων».

«Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, η οδική ασφάλεια είναι απόλυτη προτεραιότητα»

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τονίζει ακόμα ότι «για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, η οδική ασφάλεια είναι απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να μη θυσιάζονται συμπολίτες μας στο βωμό της ασφάλτου. Το όραμά μας για την οδική ασφάλεια έχει ως πρωταρχικό στόχο την εξάλειψη των θανάτων και των τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα, μέσω της εκπαίδευσης και της καλλιέργειας νοοτροπίας ασφαλούς οδήγησης».

Ακόμα με αφορμή την σύσκεψη της Παρασκευής τονίζει: «Είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των τροχαίων στην Κρήτη. Είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουμε τέλος σ’ αυτή τη δυσάρεστη πρωτιά, να σταματήσουμε το φόρο αίματος της ασφάλτου. Ας συμμετάσχουμε όλοι στις δράσεις “Προσέχω” και “Οδηγούμε με ασφάλεια” για την επίτευξη του κοινού στόχου: την εξάλειψη των τροχαίων».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Φτάνει πια με τα τροχαία στην Κρήτη

Μητσοτάκης: Υψηλή μας προτεραιότητα η οδική ασφάλεια

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ