Κραυγή απόγνωσης σε Τσακαλώτο από μικρομεσαίους επιχειρηματίες του Κορινθιακού

Κραυγή απόγνωσης σε Τσακαλώτο από μικρομεσαίους επιχειρηματίες του Κορινθιακού

Σε απόγνωση βρίσκονται οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες του Κορινθιακού Κόλπου, εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού των μεδουσών στην περιοχή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ), «το έκτακτο φυσικό φαινόμενο της ύπαρξης υπερπληθυσμού μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο, έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των λουομένων στις παραλίες του Κορινθιακού και τον εξ αυτού κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται παραδοσιακά στις παραλίες του Κορινθιακού».

Αναζητώντας μια λύση στο φυσικό φαινόμενο που απειλεί με οριστικό κλείσιμο τις επιχειρήσεις τους, ο Σύνδεσμός Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης της περιοχής έστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με τη λήψη μέτρων οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. ευαισθητοποιημένος από παράπονα κατοίκων, καθώς κι από παρεμβάσεις επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του Κορινθιακού εξαιτίας του έκτακτου φυσικού φαινομένου της ύπαρξης υπερπληθυσμού μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο, ανέλαβε την πρωτοβουλία να αιτηθεί εγγράφως στις 7/8/2017 την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου για την λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από το εν λόγω φαινόμενο.

Το περιεχόμενο του αιτήματος έχει ως κάτωθι:

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρούμε ότι σας είναι γνωστό το έκτακτο φυσικό φαινόμενο της ύπαρξης υπερπληθυσμού μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των λουομένων στις παραλίες του Κορινθιακού και τον εξ αυτού κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται παραδοσιακά στις παραλίες του Κορινθιακού.

Αναγνωρίζοντας την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η πατρίδα μας, αλλά και την ευαισθησία της κυβέρνησης σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, ζητούμε την παρέμβασή σας για την λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης και διευκόλυνσης των εκατοντάδων επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω παραλίες.»

Διαβάστε επίσης: Το Master Chef θα σώσει την τουριστική σεζόν στο Αλεποχώρι

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ