Αναστασιάδης: Εκτός πλαισίου του ΟΗΕ η τουρκική πλευρά στο Κυπριακό

Αναστασιάδης: Εκτός πλαισίου του ΟΗΕ η τουρκική πλευρά στο Κυπριακό

Την έκδηλη επιθυμία της κυπριακής πλευράς να επανέλθει στις επαφές με στόχο την οριστική επίλυση στο Κυπριακό επί του πλαισίου που στο παρελθόν είχε οριστεί από τον γ.γ. του ΟΗΕ, διατυπώνει ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε πως τα όποια διαβήματα της κυπριακής κυβέρνησης έχουν σχέση με την πρόληψη οποιονδήποτε νέων τετελεσμένων από τουρκικής πλευράς, εκτιμώντας ότι η πρόσκληση να επιστρέψουν οι Μαρωνίτες στα χωριά τους στα κατεχόμενα «δεν δημιουργεί νέα τετελεσμένα».

Ωστόσο, επισήμανε ότι επάνοδος στις διαπραγματεύσεις για τη λύση στο Κυπριακό στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών δεν είναι πρόθεση και της άλλης πλευράς, η οποία επιθυμεί να δράσει εκτός παραμέτρων του ΟΗΕ και κάλεσε όσους δείχνουν πως ενδιαφέρονται για λύση του Κυπριακού να λάβουν υπόψη τα δεδομένα αυτά.

Προχωρά στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της η Κύπρος

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, σε σχέση με πρόθεση της Τουρκίας για γεωτρήσεις το τελευταίο τετράμηνο του 2017 στη Μεσόγειο, τόνισε ότι η Λευκωσία πάντοτε θα τηρεί τη νομιμότητα.

Σε περίπτωση, πρόσθεσε, που η ‘Αγκυρα παραβιάσει τους διεθνείς νόμους και όσα το Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει, «θα υπάρξουν οι ανάλογες έντονες ενέργειες από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τα διεθνή σώματα, το Συμβούλιο Ασφαλείας και άλλα».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ