Επίθεση Ολάντ κατά της εκλογής Λεπέν στη γαλλική προεδρία

Επικίνδυνη για τη Γαλλία θεωρεί ο γάλλος πρόεδρος την ακροδεξιά υποψήφιο

Επίθεση Ολάντ κατά της εκλογής Λεπέν στη γαλλική προεδρία

Δριμεία επίθεση κατά της οικονομικής άγνοιας της Μαρίν Λεπέν εξαπέλυσε σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ. Συγκεκριμένα. Ο γάλλος πρόεδρος εκτίμησε πως εξαιτίας αυτής της άγνοιας η Λεπέν θα έπρεπε να αποκλειστεί από την υποψηφιότητά της για τη γαλλική προεδρία και κατήγγειλε επίσης τον «όχι μονάχα ασυνάρτητο αλλά και επικίνδυνο» χαρακτήρα του πολιτικού της προγράμματος.

Φρανσουά Ολάντ: Οι μάσκες έπεσαν στην τηλεμαχία

«Οι μάσκες έπεσαν» κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου και του ηγέτη του κόμματος Εμπρός, του Εμανουέλ Μακρόν, υπογράμμισε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώπιον δημοσιογράφων.

Οι προεδρικές εκλογές, είπε με σκωπτική διάθεση λίγο αργότερα σε μια ομιλία σε ξενοδοχείο της Αλενσόν, «δεν είναι διαγωνισμός, δεν ζητάμε να έχει κανείς γνώσεις, επομένως η άγνοια δεν αποκλείει το να περάσει κανείς στον δεύτερο γύρο, όμως δεν μπορεί να επιτρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Ακόμα κι αν ορισμένοι (…) δεν γνωρίζουν καθόλου τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ή τα νομισματικά ζητήματα», το ευρώ βρίσκεται στην ατζέντα «των θεμάτων των προεδρικών εκλογών», τόνισε ο ίδιος.

«Το ευρώ είναι μια εγγύηση για τους αποταμιευτές»

Για τον Φρανσουά Ολάντ, το ενιαίο νόμισμα είναι «μια εγγύηση για τους αποταμιευτές», μια «προϋπόθεση για τις εταιρείες προκειμένου να κάνουν εξαγωγές, να κάνουν εισαγωγές» και αυτό «μας επιτρέπει να έχουμε ένα σταθερό νόμισμα, πολύ χαμηλά επιτόκια, εξασφαλισμένη αγοραστική δύναμη».

Διαβάστε επίσης: Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη ζητά η Greenpeace με πανό στον Πύργο του Άιφελ

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ