ΟΛΠ: Στα 8,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού στο 1ο εξάμηνο

ΟΛΠ: Στα 8,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού στο 1ο εξάμηνο

Η σημαντική αύξηση των εσόδων στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και στη διακίνηση οχημάτων(car terminal), βελτίωσε σημαντικά τα κέρδη προ φόρων στο πρώτο εξάμηνο του 2017 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), που ανήλθαν σε 8,6 εκ. ευρώ έναντι 1,8 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και μετά από φόρους σε 4,4 εκ ευρώ. έναντι 1,6 εκ. ευρώ πέρυσι.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 52,0 εκ. ευρώ έναντι 46,2 το 2016 παρουσιάζοντας αύξηση 12,6%. ( 5,8 εκ.)

H μεταβολή αυτή, οφείλεται κυρίως στη σημαντική αύξηση των εσόδων από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων ( 4,6 εκ. ευρώ) αλλά και των εσόδων από τη διακίνηση αυτοκινήτων ( 0,5 εκ.) και των εσόδων από το αντάλλαγμα παραχώρησης των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ στη ΣΕΠ ( 1,3 εκ.ευρώ).

Στα 46,4 εκ. ευρώ τα συνολικά λειτουργικά έξοδα χρήσης

Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα της χρήσης διαμορφώθηκαν σε 46,4 εκ. ευρώ από 43,1 εκ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016 που οφείλεται κυρίως στις αυξημένες αμοιβές προσωπικού λόγω της καταβολής του δώρου Πάσχα, επιδόματος αδείας και στην πρόβλεψη της αναλογίας δώρου Χριστουγέννων στους εργαζομένους της εταιρείας μετά την ιδιωτικοποίησή της.

Η εταιρεία κατέβαλε επίσης και αυξημένο αντάλλαγμα παραχώρησης στο Ελληνικό Δημόσιο λόγω της νέας σύμβασης με βάση την οποία το ποσοστό του ανταλλάγματος παραχώρησης αναπροσαρμόστηκε στο 3,5% των ενοποιημένων εσόδων του αντί του 2%.

ΟΛΠ: Ανάκαμψη εσόδων, ορθολογικοποίηση εξόδων και βελτίωση κερδοφορίας ήδη από τον 1ο χρόνο λειτουργίας

“Ήδη από τον πρώτο χρόνο φαίνονται τα σημάδια ανάκαμψης των εσόδων, ορθολογικοποίησης των εξόδων και βελτίωσης της κερδοφορίας της εταιρείας. Οι πρώτοι που ωφελούνται είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της και το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο εισπράττει ακόμα μεγαλύτερο αντάλλαγμα παραχώρησης. Προχωράμε με αποφασιστικότητα, πιστοί στις δεσμεύσεις” δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Cpt. Fu Chengqiu

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ