Όμιλος Μυτιληναίου: Κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Λιβύη

Όμιλος Μυτιληναίου: Κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Λιβύη

Σε συμφωνία για το σχεδιασμό, προμήθεια και την κατασκευή μιας νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο Τομπρούκ της Λιβύης, προχώρησε ο όμιλος Μυτιληναίου με τη Γενική Αρχή Ηλεκτρισμού της Λιβύης (GECOL), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η συμφωνία υπεγράφη χθες στην Τρίπολη της Λιβύης, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της GECOL Abdul Majid Hamza και εκπροσώπων της εταιρείας από την Τρίπολη, τη Βεγγάζη και το Τομπρούκ, αντιπροσωπείας της General Electric που θα προμηθεύσει τους αεριοστρόβιλους, και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Μυτιληναίος, κ. Ευ. Μυτιληναίου. Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γ. Τσίπρας. Στη συνέχεια ο κ. Μυτιληναίος συναντήθηκε με το Δημοτικό Συμβούλιο του Τομπρούκ.

Στα 650 μεγαβάτ η ισχύς της νέας μονάδας φυσικού αερίου

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα μονάδα θα έχει ισχύ που θα υπερβαίνει τα 650 μεγαβάτ και θα έχει ως καύσιμο το φυσικό αέριο. Η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 4 αεριοστρόβιλων General Electric GT13E2 σε διάταξη ανοιχτού κύκλου, καθώς και όλου του σχετικού βοηθητικού εξοπλισμού και ενός υποσταθμού 220/66kV. Η συμβατική αξία για τη Μυτιληναίος ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρεται, το έργο θα εκτελεστεί βάσει χρονοδιαγράμματος ταχείας εκτέλεσης (fast-track), ώστε ο πρώτος αεριοστρόβιλος να είναι έτοιμος για σύνδεση στο δίκτυο σε 9 μήνες από την έναρξη των εργασιών. Πρόκειται για το πρώτο έργο της Μυτιληναίος στη Λιβύη, χώρα με ουσιώδεις ενεργειακές ανάγκες και απαιτήσεις. Ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι το έργο θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ηλεκτροδότηση της Λιβύης, βοηθώντας έτσι στην ανασυγκρότηση της χώρας.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ