Όμιλος ΟΤΕ: Τις 43.000 χλμ φτάνει το δίκτυο οπτικών ινών της COSMOTE

ΔΕΣΕ: Έργα 181 εκατ. ευρώ σε δικτύα υψηλής τεχνολογίας και τουρισμό

Το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, με συνολικό μήκος διαδρομής 43.000 χιλιόμετρα, διαθέτει η COSMOTE, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου ΟΤΕ.

Μιχάλης Τσαμάζ: Είμαι υπερήφανος για τους ανθρώπους του Ομίλου ΟΤΕ, που κατέφεραν σε χρόνο-ρεκόρ να φέρουν τις οπτικές ίνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

«Υλοποιούμε το μεγαλύτερης έκτασης έργο αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, τοποθετώντας οπτικές ίνες σε όλη την Ελλάδα. Χρόνια τώρα, επενδύουμε σε δίκτυα οπτικών ινών ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας και την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για την ευρυζωνικότητα. Είμαι υπερήφανος για τους ανθρώπους του Ομίλου ΟΤΕ, που κατέφεραν σε χρόνο-ρεκόρ να φέρουν τις οπτικές ίνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, υπηρετώντας το όραμά μας να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο με την τεχνολογία», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως σε διάστημα μόλις 8 μηνών, ο Όμιλος ΟΤΕ ανέβασε τον αριθμό των καμπινών που είναι συνδεδεμένες με οπτικές ίνες σε σχεδόν 13.000, «ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πλάνο που είχε καταθέσει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την Α? φάση του Κανονισμού Δικτύων Νέας Γενιάς», ενώ ακόμη 3.000 νέες καμπίνες πρόκειται να αναβαθμιστούν, φέροντας «τις οπτικές ίνες σε ακόμη περισσότερες γειτονιές της χώρας», καθώς εγκρίθηκε από την ΕΕΤΤ η πρότασή του Ομίλου και για την Γ’ φάση του Κανονισμού, με περιθώριο ολοκλήρωσης 23 μήνες.

Επίσης σημειώνεται πως στο τέλος του έργου, περίπου 2,9 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, σε 650 πόλεις, κωμοπόλεις και οικισμούς από όλη την Ελλάδα, θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE «για ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες Internet μέσω οπτικών ινών, που αντιστοιχεί σε πάνω από το 60% των συνδέσεων της χώρας».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ