ΕΛΠΕ: Διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοσίου και Paneuropean

Την Παρασκευή η γενική συνέλευση μετόχων των Ελληνικών Πετρελαίων

ΕΛΠΕ: Διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοσίου και Paneuropean

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημοσίου και της Paneuropean του ομίλου Λάτση, βασικού μετόχου (45,4%) των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), ενόψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων που πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια συνέλευση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου. Αναβλήθηκε όμως για την προσεχή Παρασκευή ύστερα από αίτημα της Paneuropean η οποία επικαλέστηκε το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με το Δημόσιο. Αντικείμενο των συζητήσεων κατά τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές αποτελεί η κατανομή των θέσεων στη διοίκηση του ομίλου.

Πληροφορίες από πηγές της εταιρίας, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την είσοδο της κινεζικής State Grid στον ΑΔΜΗΕ, ανέφεραν ότι το θέμα δεν έχει κλείσει ενώ από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρθηκε ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές στη διοίκηση.

Στις 6 Ιουλίου η νέα έκτακτη γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ

Σημειώνεται ότι στις 6 Ιουλίου θα γίνει νέα, έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων των ΕΛΠΕ για να εγκριθεί η σύναψη συμφωνίας με το Δημόσιο για την πώληση του 66 % του ΔΕΣΦΑ, στον οποίο τα ΕΛΠΕ ελέγχουν το 35%. Θα προηγηθεί ανεξάρτητη αποτίμηση της εταιρίας, η οποία θα υποβληθεί στους μετόχους των ΕΛΠΕ προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα. Πηγές των ΕΛΠΕ προεξοφλούσαν χθες ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον και ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί.

Στο ίδιο πλαίσιο πηγές της ΔΕΠΑ ανέφεραν ότι επίκειται συμφωνία για εξαγορά μειοψηφικού ποσοστού σε εταιρία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΔΕΠΑ όπως είναι γνωστό ανήκει κατά 35% στον όμιλο ΕΛΠΕ, που ήδη δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της Elpedison.

Παράλληλα, προχωρά το έργο του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα οι κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν το 2018.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ