Προς ευρεία πλειοψηφία ο Μακρόν στις βουλευτικές εκλογές

Μακρόν: Μήνυμα εμπιστοσύνης η επίσκεψη στην Ελλάδα

Σχεδόν το 1/3 των ψήφων στον 1o γύρο των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή στη Γαλλία αναμένεται να κερδίσει ο Εμανουέλ Μακρόν και να εξασφαλίσει ευρεία πλειοψηφία στο 2ο γύρο των εκλογών μια εβδομάδα αργότερα, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση.

Στο 31% το ποσοστό Μακρόν στον 1ο γύρο

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos Sopra Steria προβλέπει ότι το κόμμα του Μακρόν La République en Marche ! (LREM) θα κερδίσει 31% των ψήφων στον πρώτο γύρο της 11ης Ιουνίου από 29,5% που ήταν την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας πριν από σχεδόν μια εβδομάδα.

Μεταξύ 397-427 οι έδρες του κόμματος Μακρόν στο γαλλικό κοινοβούλιο

Η ίδια δημοσκόπηση προβλέπει ότι το κεντρώο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, το οποίο ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2016, αναμένεται να εξασφαλίσει μεταξύ 397 και 427 έδρες από τις συνολικά 577 έδρες στη Βουλή, μια από τις μεγαλύτερες πλειοψηφίες που θα έχει σημειωθεί στις εκλογικές αναμετρήσεις κατά τα τελευταία σχεδόν 50 χρόνια.

Το LREM ακολουθεί το συντηρητικό κόμμα Οι Ρεπουμπλικανοί και οι σύμμαχοί τους που αναμένεται να γίνουν η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης με 22% στον πρώτο γύρο και 95-115 έδρες στον δεύτερο.

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο φέρεται να λαμβάνει 17% στον πρώτο γύρο και μόλις πέντε με 15 έδρες στον δεύτερο.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ