ΠΣΕ: Ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο για τις ελληνικές εξαγωγές

ΠΣΕ: Ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο για τις ελληνικές εξαγωγές

Μια ακόμη εργαλειακή διέξοδο χρηματοδότησης διαθέτουν πλέον οι ελληνικές εξαγωγές έπειτα από τη συμμαχία της Eurobank με την Banco Santander, εισχωρώντας μ’ αυτόν τον τρόπο στο πρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δίκτυο Διασύνδεσης Επιχειρήσεων “Trade Club Alliance”, με την υποστήριξη 7 τραπεζικών ομίλων σε 22 χώρες, διεθνώς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), είναι καθοριστικής σημασίας η λειτουργία από το 2013 του Exportgate, της ολοκληρωμένης ελληνικής ηλεκτρονικής πύλης, που προωθεί την επιχειρηματική δικτύωση ελληνικών και κυπριακών εταιριών σε παγκόσμιο επίπεδο και η οποία έχει αναπτυχθεί από τη Eurobank σε συνεργασία με τους κύριους επιχειρηματικούς και εξαγωγικούς φορείς της χώρας (ΠΣΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΚ) και τον ΣΕΒ. Πλέον, το Exportgate εντάσσεται και συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος στο “Trade ClubAlliance”.

Ήδη στο δίκτυο συμμετέχουν οι Banco Santander, Eurobank, Nordea, Attijariwafa και KBC

Εντός του 2017 αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες από 30 χώρες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αγορών στόχων, όπως Η.Π.Α, Κίνα, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία κ.λπ.

Μέσω του ελληνικού σκέλους “Eurobank Trade Club”, ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε 11.000 εταιρείες / πελάτες διεθνών τραπεζών, ενώ τα επόμενα 3 χρόνια ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τις 100.000 και να καλύψει σχεδόν το σύνολο των σημαντικότερων αγορών του κόσμου. Επιπρόσθετα, τα μέλη που επιλέγονται για να συμμετέχουν στο “Τrade Club” θα μπορούν να λάβουν όριο μέχρι και 1.000.000 ευρώ για να χρηματοδοτήσουν τις Συναλλαγές Διεθνούς Εμπορίου. Το όριο θα αφορά τόσο την έκδοση Ενέγγυων Πιστώσεων, Εγγυητικών Επιστολών, αλλά και τη χρηματοδότηση της εφοδιαστικής τους αλυσίδας, όπως π.χ. πληρωμές τιμολογίων εισαγωγών, ενώ για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις προβλέπεται δυνατότητα χρηματοδότησης παραγγελίας ή ενέγγυας πίστωσης πριν τη φόρτωση και μέχρι την τελική εξόφληση.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ