ΣΕΤΕ: Βελτιωμένη η εικόνα των βρετανικών κρατήσεων για τον τουρισμό

ΣΕΤΕ: Βελτιωμένη η εικόνα των βρετανικών κρατήσεων για τον τουρισμό

Τη μέχρι στιγμής βελτίωση, συγκριτικά με την περσινή χρονιά, της εικόνας στις τουριστικές κρατήσεις επισκεπτών από τη Mεγάλη Βρετανία για τον ελληνικό τουρισμό, σημειώνει σε σχετική δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Γιάννης Ρέτσος, με αφορμή την ολοκλήρωση της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market 2017, στο Λονδίνο.

Ειδικότερα, ο κ. Ρέτσος εστιάζοντας στις κρατήσεις από τη βρετανική αγορά σημειώνει ότι πρόκειται για ένα δείγμα επί του συνόλου των κρατήσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τη βρετανική αγορά, μη δεσμευτικό για την εξαγωγή ασφαλών προβλέψεων για ολόκληρη την περίοδο.

Γιάννης Ρέτσος: τουρισμός χρειάζεται συνολική στρατηγική, διαρκή επαγρύπνηση και συνεχείς προσαρμογές όπου και όταν αυτές χρειάζονται

«Σημειώνεται ότι η βρετανική αγορά χαρακτηρίζεται από ένα υψηλό ποσοστό on-line κρατήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για την ανάγκη ανάληψης πολλών και ουσιαστικών δράσεων που θα εξασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού. Ο τουρισμός χρειάζεται συνολική στρατηγική, διαρκή επαγρύπνηση και συνεχείς προσαρμογές όπου και όταν αυτές χρειάζονται», αναφέρει ο κ. Ρέτσος.

Συμφωνα με τον κ. Ρέτσο, το 2018 οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τον διαρκώς αυξανόμενο διεθνή ανταγωνισμό αλλά και τα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν, όπως για παράδειγμα είναι η υπερφορολόγηση του τουριστικού προϊόντος.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ