ΣΕΤΕ: Ανταγωνιστικό το ελληνικό τουριστικό προϊόν παρά την υπερφορολόγηση

ΣΕΤΕ: Ανταγωνιστικό το ελληνικό τουριστικό προϊόν παρά την υπερφορολόγηση

«Παρά την υπερφορολόγηση, το ελληνικό τουριστικό προϊόν παραμένει εξαιρετικά ανταγωνιστικό αλλά χρειάζεται προστασία», τόνισε ο πρόεδρος του Σύνδεσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Γιάννης Ρέτσος: Με χαμηλότερη ανταγωνιστικότητα θα έχουμε χαμηλότερα έσοδα

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ο ΦΠΑ είναι 7 με 8 μονάδες υψηλότερος σε σχέση με τον ανταγωνισμό και επιπλέον ο τουριστικός κλάδος αντιμετωπίζει και την απειλή του καινούργιου φόρου διανυκτέρευσης, με επιπλέον επιβάρυνση 5 με 6%. «Με χαμηλότερη ανταγωνιστικότητα θα έχουμε χαμηλότερα έσοδα» ξεκαθάρισε ο κ. Ρέτσος.

Με αφορμή τη στάση εργασίας που πραγματοποιούν την Πέμπτη, από τις 8 έως τις 11 το πρωί, οι αρχαιοφύλακες της Αττικής, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σχολίασε ότι «τουρισμός χωρίς πολιτισμό, με κλειστά μνημεία, δεν γίνεται… Πρέπει να σκεφτούμε πάνω από αιτήματα που μπορεί να έχουν λογική βάση, να σκεφτούμε τη μεγάλη εικόνα, οφείλουμε να προστατέψουμε τον τουρισμό ειδικά στην καρδιά της τουριστικής περιόδου» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. Ιούλιος και Αύγουστος παράγουν κοντά στα 2/3 του τουριστικού συναλλάγματος επισήμανε.

«Το 2017 θα είναι καλή χρονιά για τον τουρισμό»

Όπως ανέφερε πάντως ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, το 2017 θα είναι καλή χρονιά για τον τουρισμό, καθώς υπάρχει βελτίωση των στοιχείων και η Ελλάδα έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς, με καλό προϊόν και καλή τιμολογιακή πολιτική παρά τους υψηλούς φόρους ενώ ανταγωνιστές όπως η Τουρκία έχουν προβλήματα. «Είμαστε ασφαλής προορισμός σε μια ευρύτερα ανασφαλή γεωγραφική περιοχή» πρόσθεσε.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ