Για καλούς δικηγόρους ψάχνει ο Τραμπ

Θα στελεχώσουν τη νομική ομάδα υπεράσπισης του προέδρου για τις σχέσεις με τη Ρωσία

Για καλούς δικηγόρους ψάχνει ο Τραμπ

Για καλούς δικηγόρους ψάχνουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κι ο δικηγόρος του Μαρκ Κάσοβιτς οι οποίοι θα στελεχώσουν την ομάδα νομικής υπεράσπισης του Τραμπ, καθώς το Κογκρέσο και ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ διεξάγουν έρευνες για πιθανές σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας,

Με επικεφαλής τον Στιβ Μπάνον το ειδικό γραφείο διαχείρισης κρίσεων του Λευκού Οίκου

Στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε ότι ο Λευκός Οίκος θα αναθέσει στον προεδρικό σύμβουλο Στιβ Μπάνον, την ευθύνη διαχείρισης ενός “ειδικού γραφείου διαχείρισης κρίσεων, με τη συμμετοχή νομικών, αλλά και ειδικών ερευνητών.” Το γραφείο αυτό, θα έχει ως αποστολή την διαχείριση πολιτικών κρίσεων, γύρω από τον πρόεδρο Τραμπ, αλλά και στελέχη της κυβέρνησής του.

Για αρκετούς δικηγόρους το να δεχτούν ένα τηλεφώνημα προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στο πρόεδρο θα είναι τιμή. “Οι περισσότεροι δικηγόροι θα κολακευτούν” δηλώνει ο Γουίλιαμ Τέιλορ, από το νομικό γραφείο Zuckerman Spaeder με έδρα την Ουάσιγκτον. Ο ίδιος ανήκει στους Δημοκρατικούς, ενώ δεν έχει συνεργαστεί με τον Λευκό Οίκο. “Οι καλοί δικηγόροι δεν βγάζουν ηθικά συμπεράσματα σχετικά με την ορθότητα των επιχειρημάτων που διατυπώνει ο πελάτης τους,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τέιλορ στο Reuters.

Προβλήματα στη στελέχωση του γραφείου

Από την άλλη μεριά, η στελέχωση του γραφείου διαχείρισης κρίσεων του Λευκού Οίκου φαίνεται ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα για την εύρεση υποψηφίων, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σύμφωνα με αναφορά που δημοσιεύτηκε την Κυριακή (Politico). Η προσφορά υπηρεσιών στον ίδιο, τον Αμερικανό πρόεδρο είναι ακόμη πιο πολύπλοκη κι απαιτητική διαδικασία, σημειώνουν πολιτικοί κύκλοι στην αμερικανική πρωτεύουσα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ