ΘΕΣγάλα: Επέκταση στην Αθήνα με 30 νέα καταστήματα franchise

Μετατροπή των σημείων πώλησης σε γωνιές συνεταιρισμών και Ελλήνων παραγωγών

ΘΕΣγάλα: Επέκταση στην Αθήνα με 30 νέα καταστήματα franchise

Επιχειρηματικό πλάνο για τη δημιουργία 30 νέων καταστημάτων, μέσω franchise, στην Αθήνα, ανακοίνωσε ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ολοκληρώνοντας πέντε χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του, διαθέτοντας σήμερα 63 καταστήματα αυτόματων πωλητών φρέσκου γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, προχωρά στην εφαρμογή του πλάνου επέκτασής του για τα επόμενα έτη.

Μετά από τη Θεσσαλονίκη, όπου ξεκίνησε και συνεχίζεται η ανάπτυξη συνεργασιών, μέσω franchise, ο ΘΕΣγάλα γνωστοποίησε την έναρξη της διαδικασίας για την εύρεση συνεργατών και στην Αθήνα. Στην Αθήνα, σήμερα, διαθέτει 30 καταστήματα και, με την εφαρμογή του νέου πλάνου, στοχεύει στη δημιουργία επιπλέον 30, μέσα στο επόμενο έτος, σε γειτονιές που δεν διαθέτουν σημείο πώλησης των προϊόντων ΘΕΣγάλα. Η διαδικασία εύρεσης νέων συνεργατών αφορά τόσο στα υπάρχοντα καταστήματα, όσο και σε πρόσθετες χαρτογραφημένες από το συνεταιρισμό περιοχές, με στόχο την κάλυψη της συνεχούς αυξανόμενης ζήτησης για τα γαλακτοκομικά προϊόντα ΘΕΣγάλα, η κατανάλωση των οποίων ξεπερνά καθημερινά τους 40 τόνους.

Μετατροπή των σημείων πώλησης σε γωνιές συνεταιρισμών και Ελλήνων παραγωγών

Το πλάνο ανάπτυξης των καταστημάτων είτε πρόκειται για τα ήδη υπάρχοντα είτε για τα νέα προβλέπει και τη μετατροπή των σημείων πώλησης σε γωνιές συνεταιρισμών και Ελλήνων παραγωγών με καθημερινά είδη διατροφής, αναγκαία σε κάθε νοικοκυριό.

«Ελληνικά προϊόντα, με σφραγίδα την εγγύηση ποιότητας του ΘΕΣγάλα και τις εξαιρετικά ανταγωνιστικές τους τιμές. Τα γαλακτοκομικά, αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα στα καταστήματα, θα διατίθενται αποκλειστικά από το συνεταιρισμό, ο οποίος, παράλληλα, επεκτείνει το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας, που διαθέτει και στα νέα καταστήματα. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα διανομής όλων των προϊόντων κατ’ οίκον, μέσω της υπηρεσίας “Tο θες σπίτι σου” με παραγγελίες είτε τηλεφωνικές σε πενταψήφιο αριθμό είτε ηλεκτρονικές στο νέο ΘΕΣγάλα e-shop. Όλο το σύστημα παραγγελιών θα είναι κεντρικά διαχειριζόμενο από τον ΘΕΣγάλα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η διαδικασία επιλογής νέων συνεργατών έχει ήδη ξεκινήσει, με εκδήλωση ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα του συνεταιρισμού

Το εγχείρημα αποσκοπεί στην ενίσχυση των υπαρχόντων καταστημάτων και την μετεξέλιξη του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα ως μία «ομπρέλα» για διανομή προϊόντων συνεταιρισμών και Ελλήνων παραγωγών, μέσω του δικτύου καταστημάτων του. Η ανάπτυξη συνεργασιών, μέσω franchise, θα επιτρέψει, παράλληλα, στον ΘΕΣγάλα τη χρηματοδότηση των επενδύσεών του, καθώς και την ανάπτυξη νέων κωδικών γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΘΕΣγάλα, Θανάσης Βακάλης, σημείωσε σχετικά: «Από την ίδρυσή μας, έχουμε καταφέρει να είμαστε συνώνυμο της καινοτομίας. Καινοτομούμε ξανά, αυτήν τη φορά, στη μεθοδολογία ανάπτυξης των καταστημάτων μας. Η δημιουργία συνεργασιών, μέσω franchise, μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε την επιτυχία μας για τη διανομή και άλλων προϊόντων απευθείας από τους Έλληνες παραγωγούς στον καταναλωτή, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και στην ανάπτυξη συνεργειών με τις τοπικές κοινωνίες. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η διασφάλιση της ποιότητας ΘΕΣγάλα, που αποτελεί το βασικό παράγοντα της επιτυχίας μας, μέχρι σήμερα, κάτι το οποίο αποτυπώνεται πλήρως στο μοντέλο συνεργασίας που έχουμε δημιουργήσει».

Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα ιδρύθηκε το 2011 από παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Θεωρείται το επιτυχημένο μοντέλο ενός σύγχρονου συνεταιρισμού στην Ελλάδα, που, με την καινοτομία των αυτόματων πωλητών, κατάφερε να διαθέτει καθημερινά, απευθείας στους καταναλωτές, το φρέσκο γάλα που παράγεται στις φάρμες του σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του. Σήμερα, ο συνεταιρισμός διαθέτει, μέσω των αυτόματων πωλητών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, περίπου το 35% της συνολικής παραγωγής των μελών του.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ