Ορίζοντας 2020: Επιχορήγηση σε 7 έλληνες ερευνητές

Ορίζοντας 2020: Επιχορήγηση σε 7 έλληνες ερευνητές

Και 7 έλληνες βρίσκονται μεταξύ των 329 ερευνητών από ολόκληρη την Ευρώπη που θα επιχορηγηθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζοντας 2020».

Η χρηματοδότηση ανέρχεται σε 630 εκατ. ευρώ συνολικά, αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τις επιχορηγήσεις θα λάβουν και 7 ερευνητές και καθηγητές ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού:

Πρόκειται για τους, Κωνσταντίνο Παναγιώτου, του Μαθηματικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Ludwig-Maximilians του Μονάχου, Άλκηστι Μπονάνου, από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Μαρίνο Σαρηγιάννη, του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Κωνσταντίνο Τάσση, από το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής & Λέιζερ/ (ΙΤΕ), Μαρία Ρεντετζή από το πανεπιστήμιο της Βιέννης, Ηλία Παπαϊωάννο, του London Business School και Λάμπρο Μαλαφούρη, του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Τα ερευνητικά έργα που πρότειναν οι νέοι δικαιούχοι καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων, από τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική, μέχρι τις βιοεπιστήμες και τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

Σύμφωνα με τους αριθμούς:

Οι δικαιούχοι θα υλοποιήσουν τα σχέδιά τους σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, σε 22 διαφορετικές χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη, με επικεφαλής το Ηνωμένο Βασίλειο (60), τη Γερμανία (56), τη Γαλλία (38) και τις Κάτω Χώρες (25). Επιχορήγηση διεκδίκησαν ερευνητές 39 εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων, Γερμανοί (55 επιχορηγήσεις) Ιταλοί (32) Γάλλοι (33), και Βρετανοί (31).

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτή τη φορά, το ΕΣΕ αξιολόγησε 2.538 ερευνητικές προτάσεις, από τις οποίες θα χρηματοδοτηθεί το 13%. Το 32% των επιχορηγήσεων δόθηκαν σε γυναίκες. Οι επιχορηγήσεις υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσουν περίπου 2.000 θέσεις εργασίας για μεταδιδακτορικούς και διδακτορικούς φοιτητές, καθώς και για λοιπό προσωπικό των επιχορηγούμενων ερευνητικών ομάδων.

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ