Ανάπτυξη και πλεόνασμα θα μας το κλείσουν το μαγαζί

Ανάπτυξη και πλεόνασμα θα μας το κλείσουν το μαγαζί

Μέρες γιορτής και άκρατου ενθουσιασμού περνάμε εμείς του εμπορικού κόσμου, μετά την κατάθεση από την κυβέρνηση του σχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή. Είμαι κι εγώ ένας ταπεινός μικρομεσαίος επιχειρηματίας, έχω μαγαζί με υποδήματα για την ακρίβεια, αλλά η χαρά μου για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία δεν κρύβεται.

«Πριν κατέβω, λοιπόν, στην Ερμου για να πάω στο μαγαζί, σταμάτησα στο ζαχαροπλαστείο κι αγόρασα γλυκά»

Μάλιστα κύριοι, ανάπτυξη 1,8% του ΑΕΠ και πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για το 2018 ανακοίνωσε του υπουργείο Οικονομικών και η ευτυχία μου είναι ανείπωτη! Ήμουν τόσο χαρούμενος που μέσα μου ένιωσα την ανάγκη να το γιορτάσω με τους ανθρώπους που αγαπώ. Πριν κατέβω, λοιπόν, στην Ερμου για να πάω στο μαγαζί, σταμάτησα στο ζαχαροπλαστείο κι αγόρασα γλυκά. Μόλις με είδαν η γυναίκα μου και η υπάλληλος στο παπουτσάδικο, σάστισαν. «Πάρτε κορίτσια», είπα, και τους άνοιξα το κουτί με τα σοκολατάκια! «Γυναίκα, φέρε τη σαμπάνια που έχουμε στο πατάρι», είχε περισσέψει από τα εγκαίνια του μαγαζιού, «Τι κάθεσαι, γρήγορα! Έφτασε η ανάπτυξη!»

«Τα κορίτσια με κοιτούσαν σαν χαμένες και μου χαλούσαν τη νιρβάνα»

Περιττό να σας πω, τα γλυκά ήταν υπέροχα, τα έφαγα όλα, γιατί έως το τέλος της ημέρας δεν πάτησε ούτε πόδι στο παπουτσάδικο και η γυναίκα μου και η υπάλληλος είναι σε δίαιτα. Αλλά και η σαμπάνια ήταν καταπληκτική! Την απήλαυσα σε κολωνάτο ποτήρι, όλη μόνος μου, κι έκανα καταπληκτικό κεφάλι! Τα κορίτσια με κοιτούσαν σαν χαμένες. Απαράδεκτη η συμπεριφορά τους. Μου χαλούσαν τη νιρβάνα από το αλκοόλ και το ζάχαρο που μου ‘χε ανέβει στο 500! Έτσι, τις έδιωξα από νωρίς κι απόμεινα μόνος στο μαγαζί.

Ήθελα να γευτώ μόνος μου τη μαγεία των στιγμών. Χωρίς γυναίκα, χωρίς υπάλληλο, χωρίς πελάτες! Ο ενθουσιασμός από τους 12 νέους φόρους που θα ισχύσουν από 1/1/2018 δεν είναι για να τον μοιράζεσαι. Αυτά τα 1,8 έως 2 δισ. ευρώ που οι περικοπές θα στερήσουν από την κατανάλωση, την αγορά και κυρίως από το εμπόριο είναι μερικοί από τους δισεκκατομύρια λόγους για να πανηγυρίζουν όλοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Τέρμα οι σκοτούρες αδέρφια του ελληνικού επιχειρείν, ανάπτυξη και πλεόνασμα θα μας το κλείσουν το μαγαζί! Γιορτάστε, ως να μην υπάρχει αύριο. Στην υγειά μας!

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ