Αθάνατο ελληνικό δημόσιο μέχρι το έτος… 2120!

ΑΑΔΕ: Διαγραφή προκαταβολής για διακοπή εργασιών ατομικής επιχείρησης

Αγαπητό mikromeseos.gr ήμουνα νιος και γέρασα. Δηλαδή τι νιος, παιδί ήμουνα που θυμάμαι τον πατέρα μου να με μαλώνει που δε σκάμπαζα στο μαγαζί και να με φοβερίζει πως αν δε μάθω τη δουλειά, θα καταντήσω να μπω στο δημόσιο γραφιάς σε κανά υπουργείο, να βαράω σφραγίδες για τρεις κι εξήντα.

«Ο γερο-πατέρας μου μακαρίστηκε και μαζί του κι ο μπάρμπας στην Κορώνη, αυτός που θα μ’ εβαζε στο δημόσιο»

Από τότε έχουν περάσει περισσότερα από 35 χρόνια. Ο γερο-πατέρας μου μακαρίστηκε και μαζί του κι ο μπάρμπας στην Κορώνη, αυτός που θα μ’ εβαζε στο δημόσιο. Η οικογενειακή επιχείρηση πέρασε στα χέρια μου και τώρα ήρθε η δική μου σειρά να βαράω «μπάτσες» στο γιο μου για να μάθει την πατροπαράδοτη τέχνη. Το μόνο που δεν άλλαξε είναι το ελληνικό δημόσιο. Παραμένει ακλόνητο κι εξακολουθεί να καταναλώνει τεράστιο χρήμα. Βρίσκεται εκεί για να πληρώνει όσους τυχερούς δεν πρόκοψαν, αλλά είχαν το βίσμα και τρούπωσαν. Για να βαράνε σφραγίδες, να τους πληρώνουμε για να μας βασανίζουν.

Ούτε η κρίση δε στάθηκε ικανή για να νικήσει το ανίκητο ελληνικό δημόσιο. Κάποια στιγμή, εμείς οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πιστέψαμε ότι κάτι θ’ αλλάξει. Αλλά δεν έγινε τίποτα. Ακόμα αποξηραίνουν Κωπαΐδες κι ακόμα φροντίζουν για την ομαλή ένταξη στην ελληνική κοινωνία των ελλήνων Ποντίων της Ρωσίας. Κι ας κοντεύει να δει εγγονάκια κι ο τελευταίος κατατρεγμένος Έλληνας, που τότε ήρθε παιδάκι στην Ελλάδα απ’ την πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση.

«Ορόσημο για τη μεταμόρφωση του ελληνικού δημοσίου το έτος 2020»

Ακόμα περιμένουμε ν’ αλλάξει κάτι στο ελληνικό δημόσιο. Και ξέρετε κάτι φίλοι μου του ιδιωτικού τομέα, υπάλληλοι, αυτοπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, θα περιμένουμε για πάρα πολύ ακόμα. Η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας το δρόμο που έστρωσαν οι προηγούμενοι, δεκαετίες τώρα, έθεσε ως ορόσημο για τη μεταμόρφωση του ελληνικού δημοσίου το έτος 2020!

Το αντιλαμβάνεστε; Το 2020! Δηλαδή, με απλή μπακαλίστικη αριθμητική, καθότι μπακάλης στο επάγγελμα, στην πιο αισιόδοξη πρόβλεψη, το όραμα για την εξυγίανση, τρομάρα τους, του δημοσίου θα ξεκινήσει: μόλις 10 χρόνια από την έναρξη της κρίσης στην Ελλάδα, μόλις 39 χρόνια από την 1η εκλογή του Ανδρέα Παπανδρέου και μόνο 46 χρόνια από τη μεταπολίτευση.

«Το 2020 θα ‘χουν περάσει μόνο 109 χρόνια από την καθιέρωση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων»

Βέβαια, ούτε συζήτηση για την άρση της μονιμότητας. Βλέπετε, το 2020 θα ‘χουν περάσει μόνο 109 χρόνια από την καθιέρωση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων στο Ελληνικό Σύνταγμα του 1911. Πόσο μπροστά βλέπουν οι έλληνες νομοθέτες, αλήθεια! Πέρασε πάνω από ένας αιώνας και ο νόμος τους παραμένει πολύτιμος κι επίκαιρος όσο ποτέ! Οπότε, φίλοι μου μη βιάζεστε! Δε θέλουμε τα πράγματα να γίνουνε πρόχειρα κι αρπακολλατζίδηκα. Το ελληνικό δημόσιο θα ξεκινήσει ν’ αλλάζει το 2020, ε και μέχρι το 2120 μπορεί και να έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή που περιμένουμε.

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ