Ενδιάμεσες εκπτώσεις υπάρχουν… πελάτες δεν υπάρχουν!

Ενδιάμεσες εκπτώσεις υπάρχουν... πελάτες δεν υπάρχουν!

Αγαπητό mikromeseos.gr λίγες μόνο μέρες απέμειναν για να ολοκληρωθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και ολόκληρη η αγορά στην περιοχή όπου διατηρώ κι εγώ μια μικρομεσαία επιχείρηση βογγάει! Και τα βογγητά μας κι ο θρήνος μας εμάς των επαγγελματιών βροντοφωνάζουν ερωτήματα κοινά κι αδιέξοδα: « Γιατί κάνουμε ακόμη τον κόπο;» Γιατί βασανιζόμαστε; Ως που θα πάει αυτη ή κατάσταση; Τι κι αν ρίξαμε ίσαμε το πάτωμα τις τιμές; Τι κι αν τρελαθήκαμε στις προσφορές. Τι κι αν ανοίξαμε την Κυριακή; Το αποτέλεσμα ένα και το αυτό! Απογοήτευση. Ο κόσμος μπήκε και ξαναμπήκε στα μαγαζιά μας αλλά δεν ψώνισε.

«Για άλλη μια φορά φορέσαμε το πιο γλυκό μας χαμόγελο και σκοτωθήκαμε να εξυπηρετήσουμε τον πελάτη!»

Εμείς οι επιχειρηματίες ήμασταν για άλλη μια φορά απίκο. Για άλλη μια φορά ετοιμαστήκαμε! Για άλλη μια φορά ελπίσαμε! Για άλλη μια φορά επικοινωνήσαμε τις τιμές μας και τα προϊόντα μας σε διαδίκτυο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Για άλλη μια φορά φορέσαμε το πιο γλυκό μας χαμόγελο και σκοτωθήκαμε να εξυπηρετήσουμε τον πελάτη! Για άλλη μια φορά μηδέν στο πηλίκο! Πόσες ακόμη εκπτώσεις χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι λεφτά τέλος!

«Ένα βρακί, ένα παντελόνι, ένα πουκάμισο, ένα παλτό, ένα ζευγάρι παπούτσια!»

Όσο και να ρίξουμε τις τιμές, ακόμα και τσάμπα που λέει ο λόγος να τα βάλουμε, ο κοσμάκης δε θ’ αγοράσει! Θα μπει, θα δει, θα δοκιμάσει κι αν ψωνίσει, θα πάρει μόνο το άκρως απαραίτητο. Ένα βρακί, ένα παντελόνι, ένα πουκάμισο, ένα παλτό, ένα ζευγάρι παπούτσια! Όλα από ένα! Αν τρυπήσει, θα το αντικαταστήσουν! Ειδεμή δε θ’ αγοράσουν. Τυρί, ψωμί, σαλάμι, σαπούνι, μακαρόνια, όσπρια κι αυτά μόνο με τις προσφορές και τα 2+1! Οι περισσότερες γυναίκες, αυτές που κάποτε στήριζαν την αγορά με τα ψώνια τους, τώρα βγαίνουν μόνο για τη βόλτα! Με τις ώρες στα μαγαζιά και σακούλες ούτε για δείγμα. Και τα σούπερ μάρκετ ακόμη-ακόμη μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας!

Κάθε πέρσι και καλύτερα που λένε! Κάθε φέτος και χειρότερα! Κάθε του χρόνου και μη τα σκέφτεσαι. Όχι να τα συζητάς ή να ελπίζεις ή να επενδύεις! Να επενδύεις, τι είπα πάλι; Ας γελάσω  αγαπητό μου mikromeseos.gr. Όποιος ακόμα επενδύει ή σκέφτεται να επενδύσει είναι το λιγότερο τρελός! Για να μην πω καμιά βαρύτερη κουβέντα.

«Από γιορτή που ήταν άλλοτε για μας τους επαγγελματίες, κατάντησε αγγαρεία και επιπλέον έξοδο!»

Οι εκπτωτικές περίοδοι έχουν χάσει προ πολλού το νόημά τους! Από γιορτή που ήταν άλλοτε για μας τους επαγγελματίες, κατάντησε αγγαρεία και επιπλέον έξοδο! Έξτρα ρεύμα, έξτρα διαφήμιση, έξτρα μισθός, έξτρα ένσημο! Ίσα να βγαίνει το ΦΠΑ κι αν βγαίνει κι αυτό! Κι από ευκαιρία για καλές και οικονομικές αγορές που ήταν κάποτε για τους πελάτες μας, έγινε πια τραγική απόδειξη για το πόσο έχουν φτωχύνει. Και το χειρότερο είναι ότι όλοι μας ξέρουμε πως θα φτωχύνουμε κι άλλο! Θα κλείσουμε τα μαγαζιά μας κι άλλο, θα μείνουμε άνεργοι κι άλλο, θα τους τα δώσουμε και θα μας τ’ αρπάξουνε θέλοντας και μη κι άλλο! Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στον πάτο, δυστυχώς!

«Έρχεται το νέο έτος και φέρνει μαζί του νέους φόρους, νέες περικοπές, νέες περικοπές, νέες υποχρεώσεις, νέες σκοτούρες!»

Εκεί που παλιά ο κοσμάκης ανυπομονούσε να ‘ρθούνε οι γιορτές για να ψωνίσει. Για να βγει. Για να διασκεδάσει. Για να φάει. Για να πιει. Για να κάνει δώρα. Τώρα τρέμει! Έρχεται το νέο έτος και φέρνει μαζί του νέους φόρους, νέες περικοπές, νέες περικοπές, νέες υποχρεώσεις, νέες σκοτούρες! Λέει καλή χρονιά ο λαός κι ανοίγει ακόμα μια τρύπα στο ζωνάρι του! Πάει η μεσαία τάξη, ο βασικός αιμοδότης της αγοράς! Τον αποστραγγίξανε εξ’ επί τούτου και μας απόθανε! Με τι να ψωνίσει; Με το κοινωνικό επίδομα; Αστεία πράγματα! Ακόμα και τα πρόβατα αρχίζουν να ξυπνάνε!

«Ωραίες γιορτές θα περάσουμε και φέτος και οι επιχειρηματίες και οι πελάτες!»

Οπότε, τι να λέμε, τώρα! Ποιες ενδιάμεσες εκπτώσεις και κουραφέξαλα! Οι μισές βιτρίνες σ’ έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας, σε κεντρική λεωφόρο των βορείων προαστίων, εκεί όπου διατηρώ κι εγώ το μαγαζάκι μου, γράφουν «ΕΚΠΟΙΗΣΗ» και «ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ»! Για τι εκπτώσεις να μιλήσουμε, λοιπόν, και πόσο να ρίξουμε ακόμα τις τιμές μας; Και πες πως τις ρίχνουμε κι άλλο, ο κόσμος που να τα βρει τα ευρώ να μας τα δώσει; Εφορία, νερό, ΔΕΗ, τηλέφωνο, πετρέλαιο, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας καραδοκούν να του τ’ αρπάξουν! Ωραίες γιορτές θα περάσουμε και φέτος και οι επιχειρηματίες και οι πελάτες! Ή πιο σωστά οι πρώην επιχειρηματίες και οι κατά φαντασία πελάτες μας!

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ