Το Ελληνικό πρέπει να γίνει πριν γίνουμε εμείς οι αρχαίοι

Το Ελληνικό πρέπει να γίνει πριν γίνουμε εμείς οι αρχαίοι

Αγαπητό mikromeseos.gr είμαι μια νεαρή μητέρα, κάτοικος νοτίων προαστίων και μικρομεσαία επιχειρηματίας. Παρά τα όσα πιστεύουν οι περισσότεροι Έλληνες για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, δεν κολυμπάμε στο χρήμα, αλλά δυστυχώς, λόγω και των τελευταίων εξελίξεων, στο πετρέλαιο.

«Οι επενδύσεις γίνονται με κύριο σκοπό το κέρδος των επενδυτών κι έπειτα ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα»

Ωστόσο, αφορμή για την επιστολή μου αυτή δεν αποτελεί το τραγικό περιστατικό της ρύπανσης του Σαρωνικού, αλλά ένα άλλο μείζον ζήτημα της περιοχής, το Ελληνικό. Όλοι εμείς οι εδώ κάτοικοι, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και τοποθετήσεων, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την επένδυση στο χώρο του πρώην αεροδρομίου. Οι περισσότεροι από εμάς δεν τρέφουμε αυταπάτες. Οι επενδύσεις γίνονται με κύριο σκοπό το κέρδος των επενδυτών κι έπειτα ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα.

«Θα δημιουργήσει ένα μέρος για να παίζουν και ν’ αθλούνται τα παιδιά μας»

Το συγκεκριμένο έργο, όμως, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ορόσημο για τη γειτονιά μας. Θα προσφέρει πολύτιμες θέσεις εργασίας και θα ωθήσει προς την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής. Η αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου θα δημιουργήσει ένα μέρος για να παίζουν και ν’ αθλούνται τα παιδιά μας. Ένας ανεκτίμητος χώρος περιπάτου, πολιτισμού και οικονομικής άνθησης σε ένα σπάνιο για τα δεδομένα της αθηναϊκής μεγαλούπολης, αναξιοποίητο σημείο που έχει αφεθεί στην τύχη του να ρημάξει.

«Το Ελληνικό δε μπορεί να παραμείνει στην παρούσα κατάσταση»

Τελοσπάντων, το Ελληνικό δε μπορεί να παραμείνει στην παρούσα κατάσταση. Και σας τα λέω όλα αυτά εγώ, που και υπέρ της διατήρησης και ανάδειξης της αρχαίας μας κληρονομιάς είμαι, και δεν πιστεύω στην νεοφιλελεύθερη θεώρηση του «επενδύσεις κι ανάπτυξη με κάθε κόστος». Μακάρι, το ελληνικό κράτος να ήταν σε θέση να αξιοποιήσει μόνο του μέρος. Αλλά, ούτε τώρα ούτε ποτέ δεν έδειξε μήτε την ικανότητα μήτε τη διάθεση να το κάνει. Ας το αναλάβουν, επομένως, οι ιδιώτες, αφού η πολιτεία δε μπορεί ή δε θέλει, για να βγούμε όλοι μας κερδισμένοι.

«Ο ρόλος της κυβέρνησης δεν είναι να βάζει διαρκώς προσκόμματα»

Όπως σας προανέφερα, είμαι μια μικρομεσαία επιχειρηματίας και μητέρα και πρώτα και πάνω απ’ όλα σκέφτομαι το μέλλον των παιδιών μου. Το Ελληνικό δε μπορεί να μείνει ως έχει. Οι εργασίες πρέπει να προχωρήσουν για το καλό όλων μας. Εμείς οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων, οι γονείς, οι επιχειρηματίες, οι απλοί πολίτες καλούμε τις αρχές επιτέλους να σοβαρευτούν. Η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο πρέπει να προχωρήσει. Ο ρόλος της κυβέρνησης δεν είναι να βάζει διαρκώς προσκόμματα.

«Ναι στα αρχαία, όμως ας κινητοποιηθούν το συντομότερο, πριν γίνουμε εμείς οι αρχαίοι από την αναμονή»

Αυτό που περιμένουμε από την ηγεσία είναι παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης. «Ναι» στα αρχαία, όμως ας κινητοποιηθούν το συντομότερο, πριν γίνουμε εμείς οι αρχαίοι από την αναμονή. Γιατί έτσι όπως πάει το θέμα, σε λίγα χρόνια θα σκάβουν να βρουν εμάς οι αρχαιολόγοι. Θα μας έχουν φάει τα σκουπίδια και οι ασθένειες. Θα ‘χουμε αρρωστήσει απ’ τη βρώμα και την εγκατάλειψη.

Το Ελληνικό πρέπει να ολοκληρωθεί, γιατί αλλιώς όλοι τους θα βρεθούν αντιμέτωποι μ’ ολόκληρη την κοινωνία. Φτάνει πια με την ανοργανωσιά και την αναβλητικότητα. Μπουχτίσαμε!

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ