Όλες οι γουρούνες δεν έχουν την ίδια μούρη

Όλες οι γουρούνες δεν έχουν την ίδια μούρη

Τουρισμός και τουρισμός και τουρισμός. Οι κυβερνώντες εδώ και δεκαετίες ολάκερες μας έχουν πάρει τ’ αυτιά με τον τουρισμό. Μας έχουν ζαλίσει κανονικά! Ε, ζαλισμένος κι εγώ ο μπούφος, έπεσα θύμα και τους πίστεψα. Κι έβαλα τα ωραία μου λεφτάκια κι άνοιξα  στο νησί μου γραφείο ενοικίασης με σκουτεράκια και με γουρούνες.

«Πάντα νομότυπος και νομοταγής και όπως αποδεικνύεται πάντα κορόιδο»

Ποτέ μου, και σας το λέω μπέσα για μπέσα, ποτέ μου δε νοίκιασα όχημα μου χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης ο τουρίστας. Έλληνας ή ξένος. Πάντα τους χορηγούσα 2 κράνη. Ένα για τον οδηγό κι ένα για το συνοδηγό. Και ποτέ δεν πληρώθηκα για την ενοικίαση χωρίς να κόψω απόδειξη. Πάντα νομότυπος και νομοταγής και όπως αποδεικνύεται πάντα κορόιδο.

Και ποια η ανταμοιβή μου αγαπητό mikromeseos.gr; Μα φυσικά να κλαίω για την επένδυσή μου. Πάνε τα ωραία μου τα ευρουλάκια. Βγήκε λέει ο υπουργός για τις Μεταφορές κι απαγόρευσε μονοκοντυλιά τις γουρούνες από τους ελληνικούς δρόμους. Και τι θα τις κάνουμε τώρα εμείς τις γουρούνες, υπουργάρα μου; Θα στις φέρουμε στο υπουργείο να κάνεις σούζες;

Ο λόγος, δήθεν, για την απαγόρευση είναι πως συνέβαιναν πολλά ατυχήματα στα νησιά με τους τουρίστες που νοίκιαζαν τα ATV. Γιατί τα οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα για μηχανή. Οπότε, πονάει ποδάρι, κόβει ποδάρι. Επειδή δηλαδή η αστυνομία και ο κρατικός μηχανισμός δε μπορούν να ελέγξουν εκείνους τους κακούς κι ασυνείδητους επιχειρηματίες που για το κέρδος νοικιάζουν τις γουρούνες χωρίς δίπλωμα, καταργούμε τις γουρούνες! Μπράβο, πολύ ωραία λογική!

«Με αυτόν τον τρόπο εκτός από την τουριστική ανάπτυξη, η φωτισμένη κυβέρνησή μας θα επιτύχει και την ανάπτυξη στην κτηνοτροφία και την αγροτοδιατροφή»

Λοιπόν, μην απορήσετε αν σύντομα απαγορευτεί, πέρα από τα μηχανάκια γουρούνες, και το χοιρινό το κρέας, επειδή ανεβάζει τη χοληστερίνη! Ούτε με συνταγή καρδιολόγου κι εξετάσεις αιματολογικές δε θα στο δίνει το χοιρινό ο χασάπης! Θ’ απαγορεύεται! Με αυτόν τον τρόπο εκτός από την τουριστική ανάπτυξη, η φωτισμένη κυβέρνησή μας θα επιτύχει και την ανάπτυξη στην κτηνοτροφία και την αγροτοδιατροφή που τόσο ευαγγελίζεται! Και θα μειώσει και την τρύπα στην υγεία από τα αχρείαστα μπαϊ-πας και τις στεφανιογραφίες. Σοβαρευτείτε μωρέ!

Αλλά αγαπημένο μου mikromeseos.gr, στην πραγματικότητα δεν ανησυχώ. Απλά, ψάχνω στις τσέπες μου μπας και βρω κανά ψιλό για τα καινούρια κερατιάτικα. Θα τη βρούνε τη λύση αυτοί. Δεν τους φοβάμαι. Η πλήρης απαγόρευση θα μετατραπεί αρχικά σε αδειοδότηση υπό προϋποθέσεις και στην πορεία μ’ ένα χαράτσι ή κάποιο άλλο εισπρακτικό κολπάκι, όλοι θα είναι με το αζημίωτο ικανοποιημένοι.

Και για άλλη μια φορά, κλασικά, το μάρμαρο θα το πληρώσει ο άμοιρος ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας. Το αιώνιο το θύμα. Αυτός που πάντοτε στα δύσκολα κάθεται αδιαμαρτύρητα και τον αρμέγουνε. Ούτε βέλασμα δε βγάζει ο κακομοίρης! Κι αν απ’ το πολύ το άρμεγμα έρθει και ψοφήσει, όλοι μετά αναρωτιούνται τι έφταιξε και ψόφησε. Διαρκώς, πέφτουν απ’ τα σύννεφα οι καημένοι, οι ανυποψίαστοι οι πολιτικοί μας.

«Γι’ αυτά τα οχήματα θα εκδίδεται ειδική άδεια οδήγησης και θα κυκλοφορούνε ελεύθερα»

Ήδη, μάλιστα, διάβασα κάπου πως ο υπουργός μας δήλωσε πως όλα τα τετράτροχα οχήματα δεν είναι το ίδιο επικίνδυνα και ότι υπάρχουν γουρούνες με υψηλές προδιαγραφές, που μπορούν να κινούνται με ασφάλεια στους δρόμους. Γι’ αυτά τα οχήματα, είπε ο υπουργός, θα εκδίδεται ειδική άδεια οδήγησης και θα κυκλοφορούνε ελεύθερα. Μάλιστα, το ακούσαμε κι αυτό! Ώστε, όλες οι γουρούνες δεν έχουν την ίδια μούρη, υπουργέ μου ή μήπως έχουν;

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ