Αγρότης στα πρόθυρα νευρικής κρίσης λόγω ΕΦΚΑ

Του ζητούν τις ασφαλιστικές εισφορές μέχρι τον Ιούνιο για να πάρει σύνταξη

αγρότης

Πραγματικό χάος επικρατεί καθημερινά στον ΕΦΚΑ. Οι ασφαλισμένοι του φορέα βρίσκονται στα όρια νευρικής κρίσης. Βιώνουν, διαρκώς, απίστευτες ιστορίες τρέλας και απόλυτου γραφειοκρατικού παραλογισμού.

Όπως καταγγέλει υποψήφιος συνταξιούχος, ο οποίος το 2017 συμπληρώνει το 67ο έτος της ηλικίας του και μπορεί να συνταξιοδοτηθεί έζησε την ακόλουθη περιπέτεια.

Η καταγγελία του υποψηφίου συνταξιούχου ΟΓΑ

Στις 15 Δεκεμβρίου του 2016, ο ΟΓΑ έστειλε στον συγκεκριμένο υποψήφιο συνταξιούχο έγγραφο με το οποίο του επιβεβαιώνει (όπως θα δείτε και στη φωτογραφία 1) ότι το 2017 συμπληρώνει το 67ο έτος της ηλικίας του. Ως εκ τούτου έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για σύνταξη γήρατος.

Παράλληλα, του διευκρινίζει ότι για να υποβάλει την αίτηση συνταξιοδότησής του θα πρέπει να έχει εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές του 2016. (α΄και β΄εξαμήνου) Με αυτή την εξόφληση θα μπορεί έγκαιρα και αφού καταθέσει τα χαρτιά του να λάβει το συντομότερο τη σύνταξή του.

Πουθενά και σε κανένα σημείο του ενημερωτικού δεν αναφέρεται κάτι άλλο! Πουθενά δεν αναφέρεται ότι θα πρέπει ο συγκεκριμένος υποψήφιος συνταξιούχος να πληρώσει κάτι επιπλέον ή ασφαλιστικές εισφορές για το 2017.

Ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο πίστευε ότι πληρώνοντας την β’ δόση του 2016, θα ξεμπέρδευε με την καταβολή των ασφαλιστικών του εισφορών. Όμως στις 2/2/2017 ξαφνικά ο ΕΦΚΑ του στέλνει το παρακάτω ειδοποιητήριο…. και του ανατρέπει τα δεδομένα!

Με το συγκεκριμένο ειδοποιητήριο ο Ενιαίος Φορέας τον ενημερώνει ότι θα πρέπει να καταβάλει εισφορά 86,98 ευρώ για τον μήνα Ιανουάριο. (2017) Και εισφορά 86,98 ευρώ για τον Φεβρουάριο (2017).

Ο υποψήφιος συνταξιούχος κατήγγειλε ότι, μετά την παραλαβή αυτού του εγγράφου-ειδοποιητηρίου μετέβη σε περιφερειακό τμήμα του ΟΓΑ. Εκεί και τον ενημέρωσαν ότι δεν γνωρίζουν εάν θα πρέπει να πληρώσει τις συγκεκριμένες εισφορές ή όχι. Ως αποτέλεσμα τον παρότρυναν να καλέσει στα κεντρικά του ΕΦΚΑ.

Στη συνέχεια κάλεσε στα τηλέφωνα του Ενιαίου Φορέα όπου του είπαν ότι, «μάλλον(;) θα πρέπει να πληρώσει εισφορές μέχρι και τον μήνα που θα πάρει τη σύνταξή του». Αφού λοιπόν βγαίνει στη σύνταξη τον Ιούλιο του 2017, θα πρέπει να πληρώνει εισφορές μέχρι και τον Ιούνιο του 2017. Άρα, 6 μήνες επί 86,98 ευρώ που είναι η μηνιαία ασφαλιστική εισφορά = 521,88 ευρώ!

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ