«Πάλι δικοί τους θα μπούνε κι εμείς με τη σφουγγαρίστρα στο χέρι»

«Πάλι οι δικοί τους θα χωθούνε κι εμείς θα μείνουμε με τη σφουγαρίστρα στο χέρι»

Καλησπέρα, ονομάζομαι Δήμητρα, είμαι από την Πάτρα και θέλω να κάνω μια καταγγελία. Ήμουνα υπάλληλος σε κατάστημα με ρούχα, αλλά έκλεισε κι αυτό από την κρίση. Τι να κάνω, έπρεπε να ζήσω, έχω και τρία παιδιά στο δημοτικό, είναι κι ο άντρας μου άνεργος αλουμινάς με κανά 2 μεροκάματα μόνο το μήνα κι, έτσι, τα τελευταία 4 χρόνια εργάζομαι καθαρίστρια σε συνεργεία καθαρισμού.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη μαζί με τις συναδέλφισσές μου βιώσαμε τεράστια ταλαιπωρία προσπαθώντας να προσληφθούμε με σύμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Εκεί έγινε ο χαμός του χαμού! Σε πολλές από μας χάσανε τα δικαιολογητικά μας. Στείλανε «ραβασάκια» και τηλεφώνησαν επιλεκτικά σε μερικές μόνο για να φέρουνε μετά την προθεσμία τα δικαιολογητικά.

Έγιναν πολλά μαγειρέματα στον πίνακα κατάταξης

Γενικά, έγιναν πολλά «μαγειρέματα» στον πίνακα κατάταξης για τις καθαρίστριες στο νοσοκομείο. Και ως διά μαγείας εμείς μείναμε απ’ όξω, ως συνήθως. Δε ζηλεύω τις κοπέλες που κατάφεραν να τρυπώσουν. Κι αυτές για το μεροκάματο ιδρώνουν, αλλά μια αδικία την αισθάνομαι.

Προχθές, άκουσα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μονιμοποιήσει 30.000 συμβασιούχους για να καλύψει τις πάγιες ανάγκες στο δημόσιο. Είπανε πως επιτέλους θα δοθεί λύση και θα αποκατασταθούν πολλοί συμβασιούχοι που χρόνια τώρα ταλαιπωρούνται από τις κυβερνήσεις που τους γεμίζουν υποσχέσεις και μετά τίποτα.

Δεν σας κρύβω ότι κι εγώ, αλλά κι άλλα κορίτσια θα θέλαμε να γίνουμε επιτέλους μόνιμες. Το ίδιο εύχομαι και για όλους τους ανθρώπους που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, σε μια Ελλάδα που πεινάει. Όμως έχουμε βαρεθεί τις υποσχέσεις.

Κουραστήκαμε να παρακαλάμε τους πολιτικάντηδες να μας βολέψουνε. Και κακά τα ψέματα, δεν περιμένουμε τίποτα! Χορτάσαμε από τα φούμαρα των πολιτικών, δεξιών, πασοκτζίδων και τώρα τελευταία των συριζαίων. Ξέρω κι εγώ κι όλα τα κορίτσια, και νομίζω κι όλοι οι μεροκαματιάρηδες της Ελλάδας, πως πάλι οι δικοί τους, όχι 30.000 αλλά 300.000 θα χωθούνε! Kι εμείς, συγγνώμη αλλά, θα μείνουμε με τη σφουγγαρίστρα στο χέρι. Και θα τους πληρώνουνε όχι 300 ευρώ, αλλά ένα κάρο λεφτά. Για να δικαιολογούνε και τα εκατ. που τσεπώνουν αυτοί. Βαρεθήκαμε τις υποσχέσεις τους και τα παιχνιδάκια με το μόχθο και τις αγωνίες μας. Στις εκλογές όταν γίνουν, δε θα πάω να τους ψηφίσω! Θα πάω να τους μαυρίσω!

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ