Ασκήσεις με πραγματικά πυρά εντός της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά εντός της κυπριακής ΑΟΖ η Τουρκία

Στην κλιμάκωση της έντασης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο επιμένει η Τουρκία, καθώς για σήμερα και αύριο, εξέδωσε παράνομες Navtex, βάσει των οποίων πραγματοποιεί ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε περιοχές που περιλαμβάνουν τα οικόπεδα ένα, έξι και επτά, στην κυπριακή AOΖ.

Συνεχίζει τις έρευνες το τουρκικο ερευνητικό σκάφος Barbaros

Την ίδια ώρα, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros συνεχίζει τις παράνομες έρευνες του για έκτη ημέρα ανοικτά της Καρπασίας μέχρι και την Αμμόχωστο σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από σήμερα στην κυπριακή ΑΟΖ πραγματοποιεί για την Κυπριακή Δημοκρατία σεισμογραφικές έρευνες το υπερσύγχρονο ερευνητικό πλοίο Ramform Hyperion.

Εντός της κυπριακής ΑΟΖ και το γαλλικό αεροπλανοφόρο Τσαρλς ντε Γκολ

Εν το μεταξύ κοντά στην περιοχή πλέει πλέον το γαλλικό αεροπλανοφόρο Τσαρλς ντε Γκολ, καθώς η εταιρεία TOTAL που συνεργάζεται με την Κυπριακή Δημοκρατία είναι γαλλικών συμφερόντων.

Όπως αναφέρει το ΡΙΚ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, επέδωσε επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στην οποία παρατίθενται όλες οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, οι οποίες σχετίζονται με παραβιάσεις της ΑΟΖ, παράνομες έρευνες και απειλές.

Εξάλλου, οι τουρκικές παρεμβολές στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κατάσταση στην Τουρκία συζητήθηκαν σε συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τα μέλη του συμβουλίου γεωστρατηγικών μελετών. Επίσης, συζητήθηκαν οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε επίσης: Νέες τουρκικές προκλήσεις για την κυπριακή ΑΟΖ

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ