ΛΑΕΚ: Προστίθεται στους επιχορηγούμενους φορείς και ο ΕΟΠΠΕΠ

ΛΑΕΚ: Προστίθεται στους επιχορηγούμενους φορείς και ο ΕΟΠΠΕΠ

Τροπολογία-προσθήκη για το ΛΑΕΚ, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις», κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας.

Με τις διατάξεις της τροπολογίας:

 • Προστίθεται στους επιχορηγούμενους φορείς από τον Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση  και ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ). Η επιχορήγηση προς αυτόν ανέρχεται στο 8% του εισπραττόμενου από τους λοιπούς φορείς ποσοστού (15% επί των ετήσιων εισφορών που εισπράττονται από τον ΕΦΚΑ για λογαριασμό του ΛΑΕΚ).
 • Με σκοπό την ολοσχερή εξόφληση έκτακτων ενισχύσεων που χορηγήθηκαν, κατόπιν Υπουργικών Αποφάσεων, σε επιχορηγούμενους από τον ΛΑΕΚ φορείς, παρακρατείται κατ΄ έτος από την επιχορήγησή τους ποσό ίσο με το 15% της συνολικής ετήσιας επιχορήγησης που αυτοί λαμβάνουν κατά περίπτωση. Το υπόλοιπο δικαιούμενο ποσό της ετήσιας επιχορήγησης του έτους 2016 αφαιρείται από το συνολικό ποσό οφειλής του κάθε φορέα.

Από τις προτεινόμενες διατάξεις δεν προκαλείται πρόσθετη δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), διότι, σύμφωνα με την εισήγηση ΓΔΟΥ του επισπεύδοντος υπουργείου, η εν λόγω επιχορήγηση θα καταβληθεί από το υφιστάμενο ποσοστό, βάσει του οποίου επιχορηγείται το σύνολο των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 2434/1996.

Προκαλείται, ωστόσο, ετήσια αύξηση των εσόδων του ΕΟΠΠΕΠ (ΝΠΙΔ επιχορηγούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό), το ύψος της οποίας εκτιμάται στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το πρόγραμμα ΛΑΕΚ και τι πρέπει να γνωρίζω

Εκπαίδευση εργαζομένων μέσω του προγράμματος ΛΑΕΚ

Επιδοτούμενη κατάρτιση εργαζομένων μέσω του ΛΑΕΚ 0,24 του ΟΑΕΔ

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ