Στον ΕΟΠΥΥ πεθαίνεις από την αναμονή

Θύμα της απίστευτης ταλαιπωρίας που βιώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος

Στον ΕΟΠΥΥ πεθαίνεις στην αναμονή

Τις χειρότερες των εντυπώσεων για την κατάσταση και την ταλαιπωρία που επικρατεί στις δομές του ΕΟΠΥΥ καταθέτει και ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, που όταν επισκέφθηκε το φαρμακείο του Οργανισμού στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, έπεσε κι αυτός θύμα της εξαιρετικής ανοργανωσιάς του συγκεκριμένου φορέα. Ο πρώην υπουργός σημειώνει πως οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο φαρμακείο δουλεύουν ασταμάτητα και εξυπηρετούν τον κόσμο με προθυμία, παρόλ’ αυτά, λόγω της αχρείαστης γραφειοκρατίας, η ταλαιπωρία που βιώνουν οι ασφαλισμένοι, στην πλειοψηφία τους ασθενείς βαριά άρρωστοι, είναι τεράστια.

Να σημειώσουμε από το συγκεκριμένο φαρμακείο οι ασφαλισμένοι παραλαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους για την αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων.

H ανάρτηση του Στέφανου Μάνου:

Σήμερα (σ.σ χθες) το πρωί πήγα, 12 μεσημέρι, στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ (Αγ. Κωνσταντίνου 16 στην Αθήνα) να εκτελέσω μια συνταγή για ένα φάρμακο υψηλού κόστους. Το συγκεκριμένο φάρμακο, όπως διαπίστωσα από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΥ διατίθεται μόνο σε αυτό το φαρμακείο.

Στο φαρμακείο υπήρχε συσκευή που εξέδιδε χαρτάκια με αύξοντα αριθμό. Ο δικός μου ήταν 093. Εκείνη τη στιγμή σε μια οθόνη πάνω από τα γκισέ ο αριθμός ήταν 46. Όπως μου εξήγησε κάποιος που φαινόταν να γνωρίζει περισσότερα από εμένα, το 46 θα τελείωνε στο 200 και τότε θα ξανάρχιζε το μέτρημα από το 0. Οπότε όπως εκτίμησε θα έπρεπε να περιμένω 2 έως 3 ώρες. Καθίσματα στο φαρμακείο υπήρχαν για 20 άτομα περίπου. Περίμεναν όμως 200 και.

«Οι δύο-τρεις υπάλληλοι δούλευαν ασταμάτητα»

Οι δύο-τρεις υπάλληλοι δούλευαν ασταμάτητα (χαρτούρα αδικαιολόγητη και άχρηστη) και αντιμετώπιζαν τον κόσμο με προθυμία. Εντυπωσιακό ήταν ότι και ο κόσμος ήταν ήρεμος και δεχόταν αδιαμαρτύρητα την ταλαιπωρία και το χάσιμο χρόνου. Παθητικά (στη σημερινή Ελλάδα φαίνεται ότι ο χρόνος περισσεύει). Ρώτησα την κυρία του ΕΟΠΥΥ που στις 3 το απόγευμα μου έδωσε το φάρμακό μου, «κάθε μέρα έχετε τόσο κόσμο;». «Ναι, και περισσότερο!» ήταν η απάντησή της.

Η ιστορία που περιγράφω είναι ένα μικρό δείγμα της λειτουργίας του κοινωνικού κράτους για το οποίο υπερηφανεύονται αριστεροί και ανόητοι δεξιοί. Θα ήταν εύκολο να διορθωθεί η κατάσταση αν η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ήταν στοιχειωδώς ικανή και κυρίως αν νοιαζόταν για τους ανθρώπους (ναι τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ) που έρχονται σε επαφή με τις υπηρεσίες του.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ