Τερέζα Μέι: Αποφεύγουμε τις εκλογές εν μέσω Brexit

Νίκη χωρίς αυτοδυναμία για τους Συντηρητικούς στις βρετανικές εκλογές

«Η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου αντί του 2020 θα αποτρέψουν μια κατάσταση κατά την οποία η ίδια θα βρεθεί αντιμέτωπη με εκλογές σε μια κρίσιμη φάση στις συνομιλίες με την ΕΕ», δήλωσε σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Τον Μάιο του 2020 οι προγραμματισμένες εκλογές

Βάσει του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος, η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο του 2019. Οι πρόωρες εκλογές του Ιουνίου σημαίνουν ότι η Μέι δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους ψηφοφόρους πριν από το 2022, κάτι που της δίνει μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών στο τέλος των συνομιλιών για το Brexit, σύμφωνα με το reuters.

«Εάν κοιτάξετε το χρονοδιάγραμμα, εάν οι εκλογές γίνονταν το 2020, θα ερχόμασταν στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων, στο τέλος των διαπραγματεύσεων, σε αυτό που θα ήταν η περίοδος προς τις γενικές εκλογές», δήλωσε η Μέι σε συνέντευξη στο BBC.

Το αίτημα για πρόωρες εκλογές θα τεθεί το απόγευμα στη Βουλή των Κοινοτήτων

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι για πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου περνά σήμερα από το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Η πρόταση αναμένεται να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων που απαιτείται για να προχωρήσει, καθώς ήδη ο Τζέρεμι Κόρμπιν από τους Εργατικούς χαιρέτισε την ανακοίνωση της πρωθυπουργού.

Στο πλευρό της Τερέζα Μέι Εργατικοί και οι Φιλελεύθεροι

Οι βουλευτές του SNP θα απέχουν από την ψηφοφορία αλλά οι Εργατικοί και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν ήδη χαιρετίσει την πρόταση της Τερέζα Μέι οπότε θα τη στηρίξουν.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sun η Μέι σημειώνει πως το «πολιτικό παιχνίδι αποτελεί κίνδυνο που μπορεί να παρεμποδίσει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit». Ορισμένοι αντίπαλοι «επιχειρούν να μας σταματήσουν σε κάθε βήμα» προσθέτει.

Κατά τη διάρκεια βόλτας με τον σύζυγό της εμπνεύστηκε της εκλογές η Τερέζα Μέι

Εξηγώντας τη στροφή 180 μοιρών, η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναφέρει πως είχε «μια πραγματική ευκαιρία να το σκεφτεί» κατά τη διάρκεια βόλτας στην Ουαλία με τον σύζυγό της, στη διάρκεια του Πάσχα.

«Αυτό που ελπίζω να βγει από αυτή τη διαδικασία είναι στήριξη από τον λαό, που θα πει πως συμφωνεί με το σχέδιο για το Brexit, ώστε όταν πάω στην Ευρώπη να έχω την υποστήριξη των Βρετανών πολιτών» πρόσθεσε.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ