Παρεμβάσεις Τραμπ στο FBI για κουκούλωμα στην έρευνα για τους Ρώσους

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις επαφές του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με τις επαφές του με τη Ρωσία. Ο Τραμπ φέρεται να ζήτησε από τον -πρώην πλέον- διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ να σταματήσει την ομοσπονδιακή έρευνα για τον τότε σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, Μάικλ Φλιν, σύμφωνα με υπόμνημα του κ. Κόμεϊ που επικαλείται η εφημερίδα «New York Times», επισημαίνοντας ότι το έγραψε λίγο μετά από συνάντησή του με τον κ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο.

«Ελπίζω να μπορείς να το αφήσεις αυτό», φέρεται να είπε ο Πρόεδρος στον κ. Κόμεϊ, σύμφωνα με το υπόμνημα.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Σε ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος, αρνήθηκε την εκδοχή αυτή των γεγονότων όπως αναφέρονται στο υπόμνημα. «Ενώ ο Πρόεδρος έχει επανειλημμένα εκφράσει την άποψή του πως ο στρατηγός Φλιν είναι ένας τίμιος άντρας που έχει υπηρετήσει και προστατεύσει την πατρίδα μας, δεν είχε ποτέ ζητήσει από τον κ. Κόμεϊ ή οποιονδήποτε άλλο να τερματίσει οποιαδήποτε έρευνα, περιλαμβανομένου αυτής που εμπλέκεται ο στρατηγός Φλιν» επεσήμανε προσθέτοντας: «Ο Πρόεδρος έχει απόλυτο σεβασμό για τις υπηρεσίες μας επιβολής του νόμου και όλες τις έρευνες. Αυτή δεν είναι μία αληθής ή ακριβής καταγραφή της συζήτησης μεταξύ του Προέδρου και του κ. Κόμεϊ».

Σύμφωνα με τους New York Times, η ύπαρξη του αιτήματος του κ. Τραμπ «αποτελεί την πιο σαφή απόδειξη» ότι ο Πρόεδρος έχει προσπαθήσει άμεσα να επηρεάσει την έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI σχετικά με δεσμούς συνεργατών του και της Ρωσίας.

«Ελπίζω να δεις τον δρόμο σου καθαρά και να το αφήσεις», φέρεται να είπε ο κ. Τραμπ, σύμφωνα με το υπόμνημα. «Είναι καλός τύπος. Ελπίζω να μπορείς να το αφήσεις».

Ο κ. Τραμπ, φέρεται να είπε ακόμη στον κ. Κόμεϊ ότι ο κ. Φλιν δεν έκανε τίποτε λάθος.

Ο κ. Κόμεϊ δεν είπε τίποτε στον κ. Τραμπ για περιορισμό της έρευνας, μόνο απάντησε: «Συμφωνώ, είναι καλός τύπος».

Διαβάστε επίσης: Την αποκάλυψη απόρρητων στοιχείων στη Ρωσία παραδέχτηκε ο Τραμπ

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ