Αυτό είναι το σωστό-Μετά το ’18 θα μπουμε στο δημόσιο με Τσίπρα αρχηγό!

Αύτο είναι το σωστό-Μετά το '18 θα μπουμε στο δημόσιο με Τσίπρα αρχηγό!

Λίγο υπομονή ακόμα! Πόσο έμεινε; Λιγότερο από 1 χρόνος και όλα τα προβλήματά μας θα λυθούν! Το ‘πε, εξάλλου, κι ο πρωθυπουργός μας, ο κ. Αλέξης Τσίπρας! Έως το καλοκαίρι του 2018, βγαίνουμε από το μνημόνιο! Κι από τότε κι έπειτα, θα μπορούμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε! Γιατί θα έχουμε ανακτήσει πλήρως την Εθνική μας Κυριαρχία!

«Σπουδαίο παιδί! Μορφωμένο, με πτυχίο και μεταπτυχιακό στα οικονομικά και καμιά 10ριά διεθνείς τίτλους επαγγελματικής εξιδίκευσης»

Τα νέα που άκουσα χτες ήταν υπέροχα! Μόνο στο γήπεδο, όταν πλακώνομαι για την ομαδάρα, έχω νιώσει τέτοιον ενθουσιασμό! Έπρεπε να πάρω κάποιον τηλέφωνο να μοιραστώ τη χαρά μου! Ποιον να πάρω; Ποιον να πάρω; Είναι κι 9:00 τα χαράματα και τα παιδιά στο σύνδεσμο θα κοιμούνται! Μήπως, να πάρω το φίλο μου τον Τζόνι μέσω Skype! Σπουδαίο παιδί! Μορφωμένο, με πτυχίο και μεταπτυχιακό στα οικονομικά και καμιά 10ριά διεθνείς τίτλους επαγγελματικής εξιδίκευσης όπως μου τους αποκάλεσε έτσι γενικά, γιατί εγώ το λύκειο έχω τελειώσει και δεν καταλαβαίνω! Ναι, τον Τζόνι θα πάρω! Είναι αδερφός! Θα τον πάρω τηλέφωνο να τον σώσω! Βλέπετε, ο φιλαράκος μου είναι από πρόπερσι στο Λονδίνο, γιατί εδώ και 3 χρόνια ήταν άνεργος! Αλλά τώρα θα γυρίσει στην πατρίδα! Φτιάχνουν τα πράγματα! Το ‘πε κι ο πρωθυπουργός! Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής!

«Έλα, ρε Τζόνι, οικονομικέ μετανάστη μου, καλημέρα!»

Πάτησα την κλήση στο Skype. «Έλα, ρε Τζόνι, οικονομικέ μετανάστη μου, καλημέρα!». Έτσι τον λέω που και που κοροϊδευτικά “οικονομικό μετανάστη” και τρελαίνεται ο Τζονάρας! «Τι κάνεις; Ακόμα Αγγλία;». Ο Τζόνις, απορημένος με κοίταγε αγουροξυπνημένος από την οθόνη του υπολογιστή! Είναι και οι δυο ώρες διαφορά με την Αγγλία. Μαρτύριο! Μάλιστα απορώ και που το σήκωσε ακόμα! «Που να ‘μαι ρε; Τι σαχλαμάρες μού λες πρωινιάτικα», ψέλισσε μέσα στο κομπιούτερ ο γκασταρμπάιτερ. «Ετοιμάζομαι για δουλειά! Εσύ τι κάνεις; Bρήκες τίποτα;».

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω βρει τίποτα από δουλειά! Αλλά δεν τρελαίνομαι κι όλας! Έχω την ομαδάρα! Εξάλλου, όπως σας είπα, υπάρχει σχέδιο! Από τα μέσα του 2018 που βγαίνουμε απ΄το μνημόνιο, όλα παίρνουν το δρόμο τους! «Δημόσιο, σού ‘ρχομαι!», σκέφτηκα κι έκανα πως βαράω σφραγίδες πάνω στο γραφείο! Φαπ… φαπ…φαπ!

«Έιιιιι…, σου μιλάω! Που είσαι, κοιμήθηκες; Τι θόρυβος είναι αυτός; Τι βαράς, εκεί πέρα! Ρε… ξύπνα! Τι φαπ, φαπ..φαπ… είναι αυτό πρωινιάτικα;», φώναξε ο Τζόνις από τον υπολογιστή, ξυπνώντας με από το όνειρο της μελλοντικής, αραχτής καριέρας μου στο δημόσιο. «Όχι ρε Τζόνι, δεν κοιμάμαι!», απάντησα και κατέβασα τα πόδια απ’ το γραφείο που ‘χα αράξει δημοσιοϋπαλληλικά!

«Ετοιμάσου, φίλε μου να γυρίσεις στην πατρίδα!

«Τι μου ‘κανες Skype, ρε; Με ήθελες τίποτα, γιατί έχω να πάω και στη δουλειά, άργησα!», συνέχισε ο Τζόνι, που είχε αρχίσει εμφανώς να εκνευρίζεται. «Και βέβαια σε θέλω Τζόνι μου!», φώναξα στο μικρόφωνο γεμάτος ενθουσιασμό. «Ετοιμάσου φίλε μου να γυρίσεις στην πατρίδα! Μετά το καλοκαίρι του 2018, μπαίνουμε στο δημόσιο αγορίνα μου! Τα ψέματα τελείωσαν, φίλε μου! ΔΗ-ΜΟ-ΣΙΟ!», συλλάβισα με σιγουριά αλλά και με ύφος χιλίων καρδιναλίων.

«Χαχαχα, πάλι τον Τσίπρα άκουγες;», χλεύασε ο Τζόνις, ξενερώνοντάς με όσο δεν πάει, ο αχάριστος! «Δεν έχουν το Θεό τους αυτοί!», συνέχισε. «’Εχουν ξεπεράσει κάθε όριο! Μπες εσύ στο δημόσιο φίλε μου! Εγώ δεν πάω πουθενά! Θα μείνω εδώ στο Λονδίνο! Είναι τέλεια εδώ! Όσο είναι αυτοί επάνω, εγώ δεν καταβαίνω Ελλάδα! Μόνο για διακοπές! Λοιπόν, σ’ αφήνω φίλε μου. Φεύγω για δουλειά! Χχαχαα, τα λέμε το 2018!», γέλασε ο Τζόνις και μου ‘κλεισε τον υπολογιστή στα μούτρα!

Αυτός φίλοι μου είναι ο Τζόνις! Μια ζωή, άσχετος! Αλλά, που να ξέρει αυτός; Μια ζωή οικονομικός μετανάστης θα μείνει! Εγώ φταίω που ήθελα να τον σώσω! Είμαι ανόητος, τελικά! Σκέψου ότι ήθελα να τον ενημερώσω κι έγκαιρα για να κλείσει από τώρα τ’ αεροπορικά εισιτήρια για μετά το καλοκαίρι του 2018, για να του ρθουν και πιο φτηνά! Αλλά αυτός, τίποτα!

Αλλά να μη θέλει να μπει στο δημόσιο; Ανήκουστο!

Άμυαλος ήταν κι άμυαλος παραμένει! Και θα παραμείνει! Δεν πειράζει, είναι φίλος μου! Και η παροιμία λέει: «αγάπα τους φίλους σου με τα ελαττώματά τους»! Αλλά να μη θέλει να μπει στο δημόσιο; Ανήκουστο! Μου γύρισε τα μάτια πρωι πρωί! Δεν πειράζει όμως, αφού δε θέλει να σωθεί, ας κάτσει για πάντα εκεί! Brain drain σου λέει και κουραφέξαλα! Δε μου φαίνεται και για πολύ εγκέφαλος ο Τζόνις, τελικά! Δεν πειράζει, ας μείνει για πάντα στο Λονδίνο! Αφού είναι τέλεια εκεί, ας κάτσει εκεί! Αλλά, μετά το 2018 κι εδώ τέλεια θα ‘ναι! Δεν πειράζει! Μια θέση παραπάνω εδώ στην Ελλάδα για μας τους μυαλωμένους! Τουλάχιστον, ας έρθει για τις εκλογές! Ας έρθει για να ψηφίσει! Για να βγούμε ξανά! Ή μήπως να μην έρθει;

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ