Και το δούλεμα συνεχίζεται αλά… γαλλικά!

Μακρόν: Και το δούλεμα συνεχίζεται αλά... γαλλικά!

Στην Ελλάδα για επενδύσεις κατέβηκε ο Γάλλος και η επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης καλα κρατεί! Όλα καλά, όλα ανθηρά για την ελληνική οικονομία κι έχουμε πλέον μπει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης! Αυτά θα πει το «γαλλάκι» κι εμείς από το σαλόνι του σπιτιού μας θα πρέπει να χειροκροτήσουμε δυνατά για το μεγάλο επίτευγμα των κυβερνώντων μας που μας έβαλαν, επιτέλους, στον ίσιο δρόμο. Λίγη υπομονή μόνο ακόμη, μέχρι να πάρει μπροστά και η πραγματική οικονομία!

«Eμάς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες μάς έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια»

Όμως για μας τους πραγματικούς στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας, ο Γάλλος δε θα πει τίποτα! Εμάς, τους χρόνιους αιμοδότες της ελληνικής οικονομίας, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους έλληνες επενδυτές που ό,τι βγάζουμε το ξαναρίχνουμε στην επιχειρησή μας, εμάς μας έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια. Εμάς αντέχει η πλάτη μας ή μάλλον η καμπούρα μας κι άλλα βάρη! Και να ‘στε σίγουροι πως θα μας τα φορτώσουν! Ώσπου να γονατίσουμε!

«Τι κι αν το ταμείο είναι μείον; Αυτοί θα καταφέρουν να μας τα πάρουν έτσι κι αλλιώς!»

Εμάς μας θέλουν μόνο για να μας πίνουν το αίμα κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε χρόνο! Για πάντα! Τι κι αν δε βγαίνουμε να πληρώσουμε φόρους κι ΕΝΦΙΑ; Τι κι αν το ταμείο είναι μείον; Αυτοί θα καταφέρουν να μας τα πάρουν έτσι ή αλλιώς! Και θα συνεχίσουν να μας τα παίρνουν εωσότου να μη μας απομείνει τίποτα! Μέχρι να κλείσουμε το μαγαζί μας, την επιχείρησή μας, τους αγώνες και τους κόπους μιας ολάκερης ζωής! Μια για πάντα και οριστικά και διαπαντός! Αυτοί έχουν τον τρόπο!

Για ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό, ούτε κουβέντα!

Οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί καραδοκούν σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μας παραστράτημα! Θ’ αδειάζουν τις τσέπες μας κι από το τελευταίο σεντ του ευρώ! Πάντα, για το καλό της ελληνικής οικονομίας! Για το ευρύτερο καλό! Για το κοινωνικό σύνολο! Για την αλληλεγγύη! Οι δικαιολογίες ποτέ δε λείπουν και οι αφορμές για αφαίμαξη είναι πάντοτε παρούσες! Για ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό, ούτε κουβέντα! POS και… ξερός! Αλλά, ποιος ν΄ασχοληθεί με εμάς του άθλιους;

«Σήμερα θ΄αναβιώσει το Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία κι ίσως πέσουν και κανά δυο υπογραφές για νέα όπλα στο πλαίσιο της ιστορικής μας συμμαχίας»

Σήμερα, έφτασε ο Γάλλος και θα μας διαβεβαιώσει πως όλα βαίνουν καλώς και πως όλα είναι με  κυβερνητική κι ευρωπαϊκή σοφία καμωμένα! Θα μας πει πως είμαστε σύμμαχοι παραδοσιακά και πως οι στόχοι Γαλλίας κι Ελλάδας είναι ιστορικά κοινοί! Σήμερα, θ΄αναβιώσει το Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία κι ίσως πέσουν και κανά δυο υπογραφές για νέα όπλα στο πλαίσιο της ιστορικής μας συμμαχίας! Γιατί τα Mirage 2000 πάλιωσαν και οι Τούρκοι καραδοκούν! Α, και μη φοβάστε! Πληρώστε και το Grexit είναι πλέον οριστικά παρελθόν!

«Είπαμε, οι συμμαχίες, ιστορικά, ποτέ δεν ήταν δωρεάν κι, εξάλλου, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους!»

Εξάλλου, οι Γερμανοί τα πρόλαβαν όλα τα φιλέτα κι ο Γάλλος έφτασε για να φάει ο,τιδήποτε κι αν τρώγεται. Είπαμε, οι συμμαχίες, ιστορικά, ποτέ δεν ήταν δωρεάν κι, εξάλλου, οι καλοί λογαριασμοί είναι που κάνουν τους καλούς φίλους και συμμάχους! Μην αγχώνεστε, κάτι έχει μείνει ακόμη και για τους λάτρεις της καλής κουζίνας, τους φίλους μας τους Γάλλους. Μπορεί να μην είναι υδατάνθρακες, όπως άλλοτε είχε πει ο υπεύθυνος για να κλείσει τις παραγγελίες των όπλων που είπαμε πιο πάνω, αλλά είναι υδρογονάνθρακες! Και τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες οι Γάλλοι τους βρίσκουν ιδιαιτέρως νόστιμους κι από καιρό τους έχουν βάλει στο μάτι!

«Όλα βαίνουν καλώς και οι θυσίες μας έχουν πιάσει τόπο! Ξεχάστε τα χρέη σας!»

Ο Γάλλος έφτασε κι είναι εδώ για να μας στηρίξει! Όλα βαίνουν καλώς και οι θυσίες μας έχουν πιάσει τόπο! Ξεχάστε τα χρέη σας! Αφού χρωστάτε, σημαίνει πως είστε ακόμη ζωντανοί! Ηρεμήστε κι αφήστε τους πανηγυρισμούς από τη γαλλική φιέστα στην τηλεόραση να σας νανουρίσουν. Όνειρα γλυκά, υπό τους ήχους της «Μασσαλιώτιδας»! Όσο κοιμάστε, η κυβέρνησή μας θα βάζει απαλά το χέρι στην τσέπη σας μέχρι να σας πάρει και το σώβρακο. Αν φοράτε ακόμη σώβρακο, δηλαδή! Προς Θεού μην ξυπνάτε, φίλοι μικρομεσαίοι! Είπαμε, όλα βαίνουν καλά και το δούλεμα συνεχίζεται αλά γαλλικά! Συγχαρητήρια για τις θυσίες σας! Χρειάζονται λίγες ακόμα!

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ